A Mikulás ölében halt meg a súlyos beteg kisfiú



Teljesült az 5 éves gyermek utolsó kívánsága, aki a télapó első számú karácsonyi manójaként mutatkozhat be a mennyországban.Sürgős telefonhívást kapott a minap Eric Schmitt-Matzen, akit arra kért a Tennessee állambeli kórház egyik nővére, hogy Mikulásnak öltözve látogassa meg az egyik 5 éves kisfiút, aki annyira súlyos beteg, hogy hamarosan meg fog halni.

A 60 éves gépészmérnöknek annyira kellett sietnie, hogy arra se volt ideje, hogy teljesen beöltözzön, miután hazaért a munkából. Amikor a férfi odaért a kórházba, akkor a kisfiú már olyan rosszul volt, hogy csak segítséggel tudta kibontani az ajándékot, amit korábban az anyukája csúsztatott a télapó kezébe.

Schmitt-Matzen elmesélte az első és egyben utolsó párbeszédét a gyermekkel. Amikor a férfi leült a kórházi ágyra, így szólt:

Jól halottam, hogy idén kihagyod a karácsonyt? A karácsonyt nem lehet kihagyni. Hogy miért nem? Azért, mert te vagy az első számú manóm!”

A kisfiú erre ezt felelte:

Azt mondják, hogy meg fogok halni. Hogyan tudom megmondani, amikor odaértem, ahova megyek?”

A megrendült idős úr erre kérte a fiút:

Megtennél nekem egy nagy szívességet? Amikor megérkeztél, akkor mondd meg nekik, hogy a Mikulás első számú manója vagy. Tudom, hogy be fognak engedni.”

A kisfiú ekkor felült, hogy megölelje a Mikulást, akitől utoljára azt kérte, hogy segítsen neki. Schmitt-Matzen hagyta, hogy a gyermek a karjában maradjon, ölelte, kapaszkodott belé, miközben a fiú meghalt.

A szobán kívül állók észrevették, hogy mi történt. A kisfiú anyukája sikoltozva rohant be, hogy még nem mehet el a gyermeke. A télapónak öltözött férfi visszaadta a fiút az anyukának, majd a lehető leggyorsabban eljött.

Schmitt-Matzen sok szörnyű dolgot látott és élt át, hiszen az Egyesült Államok hadseregében szolgált elitosztagosként. A ma már veterán férfi bőven látott háborút, szenvedést, halált, de ehhez az ember soha nem szokhat hozzá, éppen ezért kiáltotta oda keserűen az őt hívó nővérnek, hogy ez nem neki való.

A megrendítő eset utáni napon Schmitt-Matzen teljesen magába roskadt és képtelen volt meglátogatni az unokáit. Több, mint egy héttel később tudta csak összeszedni magát annyira, hogy ne gondoljon állandóan a kisfiúra, és képes legyen visszamenni dolgozni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló