Ötletek a karácsonyfa díszítéséhez



Hogyan készítsük fehér, gyerekbarát vagy giccses fenyőt?A karácsony egyik legfontosabb kérdése az, hogy milyen legyen a karácsonyfa. Ha minden évben ugyanazokat a díszeket aggatjuk a fára, akkor könnyű dolgunk, de akkor már jól jön néhány tipp, ha valami újat szeretnénk.

Csináld magad karácsonyfa: Írjuk be az internetes keresőbe a „Do It Yourself” kifejezést, és válogassunk a rengeteg találat között, hogy egyedi fánk legyen! Ha a kézügyességünk nem a legjobb, akkor se kell lemondanunk erről az ötletről, mert találhatunk pofonegyszerű díszeket, vagy igazán nagy kihívást jelentőket is. Ennél a tippnél akár a fenyőfa árát is megspórolhatjuk, mert például könyvekből is kialakíthatjuk a karácsonyfát.

Minimális karácsonyfa: Ezt a stílus akkor való nekünk, ha nem akarjuk tele aggatni a fát díszekkel, mert csak a minimális dekorációt kedveljük, vagy csak azért állítunk karácsonyfát, mert muszáj, de egyébként kicsit sem érdekel az ünnep, és annak hagyományos kellékei.

Ha csak a látszat kedvéért állítunk fenyőfát, akkor nyugodtan rátehetünk egy-egy gömböt, aminek válasszuk meg jól a színét, mert akkor senkinek se lesz hiányérzete. Ha minimálisan rendeztük be a lakásunkat, akkor kifejezetten ajánlott ez a megoldás!

Gyerekbarát karácsonyfa: Díszíthetjük úgy is a fenyőt, hogy a gyerekeket tartjuk szem előtt. Ehhez játékos, vidám, meseszerű karácsonyfát kell varázsolnunk. A cél érdekében használjunk állat-, angyalfigurás díszeket, piros-fehér csíkos sétapálca-nyalókákat, színes szaloncukrot, vagy bármilyen játékot. A legjobb, hogy ez nem csak a gyerekeket viszi el a mesék országába, hanem kicsit minket is visszaránt a gyerekkorba.

Egyszínű karácsonyfa: Vagyunk egy páran, akik rondának tartják a színkavalkádban úszó karácsonyfát. Ha egyszínű fenyőfát szeretnénk, akkor csak arra kell figyelnünk, hogy ne legyen unalmas!

A karácsonyfa színeit igazítsuk a lakásunk berendezéséhez! A tipikus karácsonyi díszekhez nem kell ragaszkodnunk. Válasszunk a türkiz, ezüst, vagy a sárga, illetve ezeknek az árnyalatait a díszek közül.

Giccses karácsonyfa: December 24-én visszatérő jelenet, hogy elővesszük a díszeket, és akkor jut eszünkbe, hogy már tavaly bosszankodtunk, amiért össze-vissza mindenféle gömbünk, angyalkánk, csengőnk volt, és megfogadtuk, hogy idén egységes díszeket veszünk. Ebben az esetben ne essünk kértségbe, hanem nyugodtan tegyünk fel mindent a fenyőre, hiszen karácsonykor a giccs megbocsátható bűn.

Fehér karácsonyfa: Sajnos ez a stílus csak műfenyőből valósítható meg, tehát le kell mondanunk az igazi fenyő illatáról, ám legalább a látvány kárpótolni fog, főleg akkor, ha nincs hó. Amennyiben mindenképpen élő fát akarunk, akkor csak fehér díszeket tegyünk rá! Variáljuk a havas hatású gömböket, csillagokat, fehér tollakat, és az ezüstös színű gyöngyöket, mert az eredmény csodaszép lesz!

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló