Húsz dolog, amit csak az igazi könyvmolyok értenek meg



Teszteljük le, hogy tényleg rajongunk-e a könyvekért!Aki szeret olvasni, az nem fogja megérteni azokat az embereket, akik soha nem vesznek könyvet a kezükbe, hiszen egy könyvmoly tudja, hogy az utazás, várakozás sokkal rövidebb, ha elmerülhet egy jó sztoriban, ráadásul ő több ezer életet élhet át a lapoknak hála, míg az, aki nem olvas, kénytelen beérni a sajátjával.

A két véglet között akad, aki olvas, de mégsem nevezheti magát könyvmolynak, mert nem szívvel-lélekkel rajong a könyvekért. Ha szeretnénk tudni, hogy vajon igazi könyvmolyok vagyunk-e, akkor ez kiderül a következő húsz tényből, amiket csak az igazi könyvmolyok értenek meg.

1. Örömujjongással ünnepeljük meg, amikor egy történettel kapcsolatban bejön a teóriánk.

2. Ha valaki megszólja a kedvenc könyvünket vagy spoilerez, akkor az illető abban a pillanatban kezdheti ásni a saját sírját.

3. Olykor-olykor menthetetlenül beleszeretünk egy regénybeli karakterbe, de úgy, hogy még a párunk is féltékeny lesz a kitalált szereplőre.

4. Mindig van nálunk könyv. Mindegy, hogy csak mini retikült vagy hasi tasit viselünk, esetleg egyáltalán nincs táskánk, mert megtaláljuk a módját, hogy legyen nálunk egy könyv.

5. Érezzük és tudjuk, hogy tisztelnünk kell a könyv szellemét, ami nem kérdés, hogy létezik.

6. Mágikus hatással vannak ránk az antik könyvek, mert azok kicsit különlegesebbek, mint a mostaniak, hiszen olyanok, mintha egy darabka történelmet fognánk a kezünkben.

7. Büszkék leszünk magunkra, ha az általunk ajánlott könyv elnyeri valaki tetszését.

8. Ha a könyvben meghal a kedvenc szereplőnk, akkor sokáig sírunk, vagy a sarokba vágjuk a párnát.

9. Amikor olvasunk, akkor az olyan, mintha moziznák, mert filmszerűen peregnek a fejünkben az események.

10. Amikor elmélyedünk egy könyvben, akkor az olyan, mintha elhagynánk ezt a világot, és csak tíz perc után tűnik fel, hogy valaki szólongat. Ha nincs senki, aki visszarángatna erre a síkra, akkor döbbenten vesszük észre, hogy az este 7 órából hajnali három lett.

11. A kedvenc könyvünket többször is elolvassuk, mert nekünk az a Biblia.

12. Amikor befejeztünk egy könyvet, akkor sírunk, nevetünk, csalódottnak érezzük magunkat, összetörünk valamit, halhatatlanná válunk. A lényeg tehát, hogy hatással van ránk és az életünkre, ha jó volt a könyv, ami mindegy, hogy hogyan végződik. Az se ritka, hogy a könyv becsukása után úgy érezzük, hogy kicsit a saját életünk is véget ért.

13. Amikor megtudjuk, hogy megjelent a várva vár könyv, vagy a kedvenc írónk újat ad ki, akkor hisztiben, pánikban, őrült izgalomban törünk ki.

14. Imádunk könyvet szagolni, főleg amikor új.

15. Hetente veszünk vagy kölcsönzünk ki könyvet. Ha nem hetente, akkor is elég gyakran ahhoz, hogy törzsvásárlói kedvezményünk legyen, esetleg a fél életünket a könyvtárban töltjük.

16. Kedvenc könyv? Olyanunk nincs, mert túl sokat szeretünk, hogy csak egyet válasszunk.

17. Amikor bemegyünk a könyvesboltba, akkor olyan jóleső érzés fog el, mintha hazaértünk volna. Ezt követően a bőségzavara kerít hatalmába. Végül választunk tíz könyvet, és nem tudjuk, hogy melyiket vegyük meg, mert olyan, mintha ezen múlna az életünk.

18. Az egyik kupac könyv, amit elolvastunk, a másik, ami elolvasásra vár.

19. Ahol csak lehet, ott olvasunk. Tömegközlekedés közben, otthon, a fürdőkádban, vécében, boltban, várakozás közben...

20. Átgondoljuk, hogy egy ruha árából mennyi könyvet vehetnénk.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló