Borzalmas háttértörténete van a Notre Dame-i toronyőrnek



Példák, amelyen bebizonyítják, hogy a régi mesék se voltak jobbak a maiaknál.Nincs igazunk, ha azt állítjuk, hogy a mai mesék erőszakra és más butaságokra tanítják a gyerekeket, mert a több évtizeddel ezelőtti történetek is borzalmas dolgokról szóltak, ám akkor még kicsik voltunk, és nem értettük igazán, hogy miről van szó.

A Notre Dame-i toronyőr: Az eredeti történetet Victor Hugo írta. A sztori szerint Frollo megment egy torz fiút a máglya haláltól. A megmentő magához veszi a gyereket, akinek a Quasimodo nevet adja.

Később a fiú elrabolja Esmeraldát Frollónak, aki halálosan szerelmes a lányba, ám Quasimodót elfogják, és megkínozzák. Eközben Esmerelda és Phoebusz szerelmes lesz, de ez a halálához vezet, mert gyilkossággal vádolják. Quasimodo megmenteni a lányt a kivégzéstől, de Esmeralda így is meghal, amikor Frollo meg akarja erőszakolni a Notre Dame-ban.

Pocahontas: Az eredeti lány, akiről a mesét mintázták, 10 éves volt, amikor találkozott egy ismeretlen telepessel. Hét évvel később egy angol elfogta Pocahontast, akit a fogság alatt többször megerőszakolt. Amikor a lány terhes lett, akkor fel kellett vennie a keresztény hitet, majd a rabszolgaságot reklámozták vele. Végül 22 évesen, hosszú kínok között halt meg.

Csipkerózsika: Az eredeti mesében, amit Giambattista Basile írt, Csipkerózsikát megerőszakolják. A mese szerint Csipkerózsika hullák között alussza örök álmát, miközben egymás után érkeznek a hercegek, hogy felébresszék, de sorban belehalnak a próbálkozásba, míg végül megérkezik a megmentő.

Basile valójában nem ilyennek írta meg a történetet, mert nála a királyfi megerőszakolja az alvó Csipkerózsikát, aki ikreket szül. Az egyik gyerek kiszívja az anyja ujjából a tüskét, aki erre felébred. Amikor a királynő erről tudomást szerez, akkor élve akarja elégetni Csipkerózsikát, de a királyfi megmenteni.

Pinokkió: Az eredeti történet szerint Pinokkió megöli Tücsök Tihamért, a Kék Tündér élőhalott, és a mese végén Pinokkió meghal, mert halálra ítélik, amiért rossz volt. A szereplő ezért elszökik Gepettótól, aki a baba keresésére indult, de hamarosan börtönben találja magát, ahol rábizonyítják, hogy bántalmazta Pinokkiót.

Ezt követően a babát vízbe akarják fojtani, de ott találkozik Gepettóval, akivel összefognak, és megszöknek. Ezt követően Pinokkiót el akarják égetni tűzifaként, de megmenekül. A mese végén Pinokkió egy fáról lóg, amikor találkozik a Kék Tündérrel, de az nem tud segíteni, ezért Pinokkió végül megfullad.

Hamupipőke: Az eredeti mesét harles Perrault írta 1697-ben. A sztori hasonlít a Disney verziójára, mégis sok elemet tartalmaz az 1634-es meséből, amit Giambattista Basile írt meg. Az eredeti Hamupipőke egy tisztviselőhöz fordul, akit meggyőz arról, hogy a mostohaanyja rosszul bánik vele, ezért csak gyilkossággal lehet megszabadítani tőle.

Ez meg is történik, amikor Hamupipőke kitöri a mostoha nyakát. A gyilkosság után Hamupipőke hozzámegy a tisztviselőhöz, akinek van hét lánya, tehát Hamupipőke elnyomásban él. Innen kezdődik az általunk ismert mese.

(Forrás: bizzarium.com)

 

Ajánló

Ajánló