Svájcban található a legtöbb elit oktatási intézmény



A világ legdrágább iskoláiban nem csak matekot tanulnak a diákok.Akinek van elég pénze, az megteheti, hogy ne egy hagyományos iskolába járassa a csemetéjét, hanem beírathatja a világ legdrágább oktatási intézményeinek valamelyikébe, amelyek nagy része Svájcban található, ráadásul bentlakásosak, úgyhogy a szülők nem látják gyakran a gyermeküket, aki a több milliós éves tandíjért cserébe, nem csak matematikát és irodalmat tanul.

Gondolkozz Globálisan Iskola: Az éves tandíj nagyjából 23 millió forint. A világ első, 7 éve létező, utazó iskolájában a diákok egy év alatt négy különböző országban fordulhatnak meg, hogy a helyszínen bővítsék a tudásukat. Az iskolában három diákra jut egy tanár. A nemzetközi érettségin 100 százalékos a sikerességük.

Amerikai Iskola, Svájc: 22,5 millió forint az éves tandíj. A világ első európai bentlakásos iskolájában a szépművészetre fektetik a hangsúlyt. A svájci hegyekben található iskola évente rendezi meg a saját tavaszi művészeti fesztivált.

Rosenberg Intézmény, Svájc: Évente 23,5 millió forintba kerül a 260 fős bentlakásos iskola. A tanárok és diákok aránya 1:4-hez, az osztályok átlaglétszáma pedig 8. A diákok többek között brit, német és svájci, tanmenet közül választhatnak.

Leysin Amerikai Iskola, Svájc: Az éves tandíj kevesebb, mint 24 millió forint. A Leysin Amerikai Iskola a sí és snowboard létesítményeiről híres. A diákok kedd és csütörtök délután kedvükre időzhetnek a hegyekben. Az iskolában a tanulóknak csak 12 százaléka amerikai.

Beau Soleil Nemzetközi Akadémia, Svájc: Évente 27 millió forint a tandíj. Az 1910-ban alapított iskola az egyik legrégebbi bentlakásos intézmény Svájcban. A 11 és 18 év közötti diákok 40 országból érkeztek. Az oktatás angol és francia nyelven folyik. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a kinti sportokra.

La Rosey, Svájc: A tandíj évi 30 millió forint. A koedukált intézménybe 7 és 18 év közötti diákok járnak. Jelenleg több, mint 60 különböző országból érkező diák jár ide, ám a különböző országokból jött gyerekek aránya nem lehet 10 százaléknál magasabb. Ennek az oka az, hogy egyik nemzet se váljon dominánssá.

Aiglon Akadémia, Svájc: Az éves tandíj nagyjából 28 millió forint. Az oktatásban 9 és 18 év közötti diákok részesülhetnek. Ők a hagyományos brit bentlakásos iskola rendje szerint élnek. Ez alól csak az a kivétel, hogy heti három reggelen az egész iskola együtt meditál.

Du Léman Nemzetközi Iskola, Svájc: Az éves tandíj kicsivel több, mint 25 millió forint. A kétnyelvű iskolába már 1 éves kortól fogadnak diákokat, hogy francia és angol nyelven tanuljanak.

Brillantmont, Svájc: A tandíj kevesebb, mint évi 20 millió forint. Ez svájci iskola egy 130 éves családi vállalkozás a genfi tónál. Az intézmény 5 perces sétára található Lausanne városától, és arra a legbüszkébb, hogy kivétel nélkül, az összes tanulója továbbtanul.

Hurtwood-Ház, Surrey, Anglia: A listára felírta magát egy angol iskola is, ahova az éves tandíj 13,5 millió forint. A hatalmas parkkal körülvett Edward-korabeli kastélyban 340 diák tanul kreativitást és a művészetet. Olyan hírességek jártak ide, mint például Hans Zimmer.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló