Stephen Amell a rák elleni küzdelem egyik élharcosa lett



Sztárok, akik alapítványokhoz, kampányokhoz adták a nevüket.A betegségek, szorult helyzetek, a sztárok világát sem kerüli el. Ezt támasztja alá, hogy több híresség őszintén, nyíltan beszélt a saját egészségügyi problémájáról, vagy egy közeli hozzátartozója küzdelmeiről. Néhányukat mindez arra sarkalta, hogy a hírnevüket valamilyen jó dologra fordítsák.

Többen saját kampányt indítottak, hogy pénzt gyűjtsenek egy-egy betegség gyógymódjának kutatására, a rászorulók megsegítésére, míg mások alapítványokat hoztak létre azért, hogy segítsenek a leginkább rászoruló embereknek.

Íme néhány sztár, aki példaértékű módon használja a hírnevét!

Stephen Amell: A Zöld íjász sorozat főszereplőjét az édesanyja betegsége inspirálta arra, hogy aktívan részt vegyen a Fuck Cancer elnevezésű alapítvány munkájában. Stephen Amell a saját közösségi oldalán indított kampányt, amivel összesen 1 millió dollárt sikerült összegyűjtenie az alapítványnak.

Nem ez volt azonban az egyetlen alkalom, hogy Stephen Amell segíteni próbált, ugyanis a színész egy mentális betegségekkel foglalkozó jótékonysági szervezetnek is kampányolt egy évig. Egy torontói gyermekkórháznak 300 ezer dollárt gyűjtött össze sorozatsztár.

Jennifer Lopez: A két gyermeket nevelő, világhírű zenész, még 2009-ben hozta létre a Lopez Családi Alapítványt, amely nők és gyermekek egészségügyi ellátását támogatja. A szervezet azoknak szeretne segítséget nyújtani, akiknek nincs biztosítása, ezért nem tudják fizetni a kórházi kiadásaikat.

Patrick Dempsey: A színész édesanyja évekig, hősiesen harcolt a rák ellen, ami 2014-ben végül legyőzte. A küzdelmes évek alatt Patrick Dempsey az édesanyjával létrehozta a saját alapítványát a szülővárosában, hogy így segítsen az emlőrák ellen harcoló betegeknek.

Michael J. Fox: A színészbél 30 éves korában, a karrierje csúcsán diagnosztizálták a Parkinson-kórt. A sztárt többször megműtötték az elmúlt években, hogy ezzel enyhítsék a tüneteket, ugyanis a betegségre egyelőre nincs gyógymód. Michael J. Fox azért hozta létre a saját nevét viselő alapítványt, hogy a Parkinson-kór gyógymódjának kutatásában segítsen.

Oprah Winfres: A híres tévés műsorvezető többféle alapítványt hozott létre az elmúlt évtizedekben. Az The Oprah Winfrey Alapítvány egyik feladata az amerikai gyerekek oktatásának anyagi támogatása, a másik célja pedig a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítése.

Az Oprah Angyalai nevet viselő alapítvány azoknak nyújt támogatást, akik a leginkább rászorulóknak segítenek. A 2007-ben alapított harmadik Oprah Winfres alapítvány az afrikai gyermekek oktatásában próbál segíteni.

Will Smith: A sztár és a felesége együtt alapította meg a Will és Jada Smith Családi Alapítványt, aminek két fontos küldetése van. Az egyik feladat, hogy a lupuszban szenvedő emberek gyógyítását segíti. A másik a beteg gyerekek kívánságát teljesíti.

Elton John: A világhírű zenész 1992-ben, az Egyesült Államokban, egy évvel később pedig Angliában, hozott létre AIDS-alapítványt. Elton John két szervezete nagyjából 400 millió dollárt gyűjtött össze az elmúlt 25 évben. Az összegyűlt összeg 98 százalékát az AIDS betegek megsegítésére fordítják.

(Forrás: life.hu)

Ajánló

Ajánló