Harminc napig járt férfiruhában a nő, aki többé nem akar mást felvenni



Lucy Rycroft-Smith elmondta, hogy miért szerette meg az új holmikat.Sok nőnek mindennapos kihívás, hogy mit vegyen fel, ráadásul gyakori, hogy kényelmetlenül feszengenek a választott holmiban, miközben irigykedve nézik a férfiakat, akiknek sokkal könnyebb és kényelmesebb az öltözködés.

A témáról gyakran és sokat beszélünk, de most egy angol újságíró, Lucy Rycroft-Smith, aki egy feminista magazinnak dolgozik, feltette magának a kérdést, hogy mi lenne, ha 30 napon napon át minden reggel nyakkendőt kötne, és férfiknak szánt ruhában járna.

Az újságíró ötlete egyfelől onnan jött, hogy októberben a „nyakkendők hónapját” ünnepelték, valamint Lucy Rycroft-Smith városban mindennapos, hogy elegánsan öltözött emberek járják az utcákat.

Az újságírónő kellemesen csalódott a harminc nap alatt, ugyanis sokkal kényelmesebbnek találta a férfiak elegáns ruháját, mint a nőkét. Elmondása szerint a blézereket direkt úgy tervezik, hogy azok minél több szexinek bélyegzett testrészt mutasson a nőkből, illetve az sem véletlen, hogy szűkre szabják őket, hogy kiemelje a feminin formákat.

A magassarkú cipő viselete is igazi rémálom a nőknek, akiknek a gerince és a lába teljesen tönkremegy a lábbelik miatt. Lucy Rycroft-Smith ezért is tartotta fontosnak a férfi és női cipők közötti különbséget. Az újságírónő szerint a férfiak alkalmi, üzletkötésekre viselt cipője sokkal „lábbarátibb”, mint a női változatok.

Az egy hónapos kísérlet során Lucy Rycroft-Smith azt is észrevette, hogy a férfiak számára sokkal kisebb a választási lehetőség, mert csak néhány fajta ingből, öltönyből és kicsivel több nyakkendőből állíthatják össze a ruhatárukat.

A férfiak kényelmes öltözködése annyira megtetszett az újságírónőnek, hogy a 30 nap után sem hagyott fel vele. Lucy Rycroft-Smith a melltartókat férfi bőr lábbelikre cserélte, valamint elmondta, hogy még soha nem viselt olyan ruhát, ami egyrészt ennyire kényelmes, másrészt könnyen tudja szabályozni velük a hőmérsékletét, harmadrészt pedig egyszerűen imádja a lenyűgöző holmikat.

Hozzátette, hogy azzal, hogy a kísérlet után nőiesre szabott nadrágot vett fel, ami csak hasonlít a férfiakéra, észrevette, hogy milyen szűkek, a szabásukra pedig nincs bocsánat. Mindez nagyon jól mutatja, hogy a divatvilág, és azon keresztül a társadalom, mennyire a nők szexualizálását tartja fontosnak.

Ha egy nő komoly beosztásban dolgozik, például a diplomáciai vagy az üzleti világban, akkor is szinte kötelező, hogy nőként hangsúlyozza a csábító vonalait, ez pedig nagyon gyakran azzal jár, hogy a nők kénytelenek elviselni a kényelmetlenséget, miközben a férfiak jól és kényelmesen érezhetik magukat.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló