Hat érdekesség, amit sokan nem tudnak a hétköznapi dolgokról



Miért van gyűrődés a férfi nadrág élén? Miért van bojt a bojtos sapkán?A mindennapi életben rengeteg olyan dologgal találkozunk, amelyről azt hisszük, hogy mindent tudunk róla, és rendeltetésszerűen használjuk, ám aztán kiderül, hogy eddig tévhitben éltünk.


Gyűrődés a férfi nadrág élén: Történelmi okokra vezethető vissza az, hogy a férfi nadrágokat élére kell vasalni és gyűrődés van rajtuk. A XIX. század végén hatalmas blokkokba, hajókon szállították a ruhákat, ami csak akkor volt praktikus megoldás, ha jól összehajtogatták a holmit.


Ebben a korban még napokig, nem ritkán hetekig, tartott a szállítás, emiatt a gyűrődést már képtelenség volt kivasalni, úgyhogy az emberek inkább divatba hozták a hajtásnyomot, ami napjainkra az elegáns öltözködés alapja.


A titokzatos belső zseb a női bugyikban: Le kell lomboznunk azokat a férfiakat, akiknek a fantázia valami különleges okot sejtenek a dolog hátterében. A női bugyikon, a nemi szervet takaró részen található puha anyag egészségügyi okok miatt készül.


Ha az egész bugyi ebből a speciális anyagból van, akkor nem kell a középső rész, de más esetben bele kell varrni a plusz réteget, aminek azért nincs mind a két vége rögzítve, mert az kényelmetlenné tenné a viseletet.


A bojtos sapka bojtja: Tévedünk, ha azt hisszük, hogy csak dekoráció a bojt, ugyanis ennek az eredete a XVIII. századi francia tengerészekig vezethető vissza. A bojt a fej védelmét szolgálta, mert a hajók belmagassága nagyon kicsi volt.


Később a katonák egyenruhájához is használták a bojtot, aminek különféle kinézete azt a célt szolgálta, hogy az emberek ebből megállapíthassák, hogy kit szolgál az adott személy.


Színes csíkok és négyzetek a fogkrémek tubusán: Csak városi legenda, hogy a fekete csík a kemikáliákat, a zöld a növényi összetevőket jelenti. Az igazság ezzel szemben az, hogy a fogkrémtubusok végén lévő színes csíkok vonalkódok. A gyárak gépei ezek alapján tudják, hogy hol vágják el a tubusokat, vagy merre csúsztassák tovább.


A négyzet alakú felvarrás a hátizsákodon: Ezt akkor kell használnunk, ha kirándulni, kempingezni megyünk. A négyzet alakú felvarrásra erősíthetjük a cipőnket, a kötelet vagy a karabinereket. Ezzel a megoldással helyet spórolunk a táskában és a kezünk is szabad marad.


A nyalóka pálcikáján lévő lyuk: A legtöbben két okot sejtenek a dolog hátterében. Az egyik az, hogy a lyuk azért van, hogy sípként használjuk a pálcikát, ha megettük a cukrot. A másik verzió azt állítja, hogy ez az életmentés eszköze, mert amennyiben lenyeljünk a pálcikát, akkor a lyuknak hála, nem fulladunk meg.


Az igazság az, hogy egyik elképzelés se igaz. A valóság az, hogy a lyuk azért van, hogy az eredetileg folyékony cukorka, ami egy fagyasztásos technikával szilárdul meg, belefolyjon a résbe, és úgy szilárduljon meg, hogy később ne essen le.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló