Nehéz kihívás elé állította magát Matt Callanan, aki pénzes borítékokat rejtett el



Másra kell költenie a 10 fontot annak, aki megtalálja az eldugott borítékot.Matt Callanan rendkívül szerencsésnek érezte magát, amikor az egyik nap George Clooney házában forgatva összefutott Bill Murray-vel, aki az akkor dokumentumfilmen dolgozó rendező kedvenc színésze.

Callanan úgy érezte, hogy ennél jobb napja nem lehet, ezért amikor eljött Clooney házából, akkor úgy döntött, hazafelé vesz egy kaparós sorsjegyet, mert mikor nyerne, ha nem azon a napon? A walesi férfi jól döntött, hiszen 7000 forintnak megfelelő összeg ütötte a markát.

A rendező azonban nem magára költötte a pénzt, hanem egy hajléktalanra, aki a cardiffi hajléktalanok lapját árulta. Callanan elvitte bevásárolni a nincstelent, majd ennivalót vett neki. A hajléktalan mindezt egy öleléssel hálálta meg.

Callanan úgy érezte, hogy jó érzés jót tenni, ezért úgy döntött, hogy 100 jó dolgot fog cselekedni. Amikor ezt a tervét elmesélte a feleségének, Andreának, akkor a nő közölte, hogy túlságosan könnyű 100 jó dolgot tenni.

A férfi beláthatta, hogy a nejének igaza van, ezért emelte a tétet, és már 403 jó cselekedet akar teljesíteni. Azért ennyit, mert a kedvenc filmjében, az Idétlen időkig című Billy Murray moziban, 12403-szor éli át ugyanazt a napot Callanan kedvenc sztárja.

A 403 kihívás egyike az, hogy a férfi 10 fontot, vagyis körülbelül 3500 forintot tesz borítékokba, amikre annyit ír, hogy „tegyél valami jót”. A pénz mellett egy rövid leírás szerepel, illetve egy fontos szabály, ami az, hogy a megtaláló nem költheti magára a pénzt.

Az eldugott pénz megtalálásához a közösségi médiában hagy nyomokat Callanan, akinek a célja az, hogy elindítson egy jó cselekedetekről szóló küldetést. Callanan így beszélt az ötletéről:

Borítékokat fogok elhelyezni a város különböző pontjain. Lesznek ismert helyek, de kevésbé egyértelműek is, mert szeretném, ha az embereknek része lenne némi kalandban. Minden borítékba teszek egy leírást, amiben szerepel pár ötlet, hogy a megtaláló mihez kezdjen a pénzzel.

Arra is megkérem a megtalálókat, hogy jelezzenek nekem úgy, hogy hashtaggel látják el a képet, amit arról készítettek, hogy megtalálták a borítékot. Csak egy szabályom van, mégpedig az, hogy a megtaláló nem költheti magára a pénzt.”

Callanan ötletei nagyon sokfélék. A pénzvadászok például vehetnek egy csokor virágot a kedvesüknek, barátjuknak, de ebéddel is meglephetnek egy hajléktalant, készíthetnek süteményt a szomszédnak, vagy vehetnek ajándékot az idősebb embereknek.

Nem ez azonban az első a 403 kihívásból, ugyanis Callanan eddig 50-szer tett jót valakinek. Ezek egyike, hogy plakátot tervezett egy lánynak, akit a szalagavatóra menet gúnyoltak ki az alakja miatt. Egy másik esetben hazavitt egy eltévedt családot, új kerékagyakat vásárolt a felesége autójára, kifizette egy család uszodabelépőkét, rendet rakott az idős szomszédja kertjében.

Callanan, bár szeretné teljesíteni a küldetését, mégis ennél is fontosabbnak tartja azt, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy az ember mindenre képes, amennyiben igazán akarja.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló