Ki buktatta le Al Caponét?Öt legenda, amely összeesküvés-elméleten alapszik.Hol van Dzsingisz kán sírja: A Mongol Birodalom feje a fél világot meghódította, ám a halála rangon alulinak mondható, mert állítólag nem harcban ölték meg, hanem akkor vesztette el az életét, amikor leesett a lováról és megsérült.

Ez volt az oka, hogy a katonái a legnagyobb titokban temették el egy jelöletlen helyen, a sírásókat pedig megölték, hogy senki se vezethessen el senkit Dzsingisz kán nyughelyéhez. A fejedelem sírja ma legalább akkora rejtély, mint Atlantisz.

A kutatók és a kincsvadászok a modern technológiában bízva próbálják megtalálni a sírt, amivel kapcsolatban remélik, hogy nem csak a fejdelem maradványait, hanem egy XIII. századi kincsesbányát is találnak.

Kik buktatták meg Al Caponét: A maffiavezér volt a történelem legfiatalabb bűnözője, de önmagára inkább hírességként tekintett. Al Capone hét év alatt több, mint háromszáz embert ölt meg, de a helyi rendőrség sehogy sem tudta lecsukni.

A maffiavezér vesztét végül adócsalás okozta, de arról már kevesen hallottak, hogy milyen szövevényes rajtaütéssel kapták el a bűnözőt. A titkos CIA-műveletet hat chicagói üzletember rendelte meg, mert elegük lett abból, hogy a város negatív megítélése miatt elesnek az értékes üzleti lehetőségektől. Al Capone végül 1 millió dollár be nem fizetett adó miatt került hűvösre.

Tutanhamon átka csak a média kreálmánya: Howard Carter és George Herbert, Carnarvon grófja tizenöt év kutatás után fedezte fel Tutanhamon síremlékét. A két kutató az előcsarnokban talált egy agyagtáblát, amire ezt írták: „A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát.”

Az ásatás után Herbert vérmérgezést kapott egy szúnyogcsípéstől, majd meghalt. Az összeesküvés-elmélet szerint ugyanebben az időben kialudt a fény a kórházban, a kutyája pedig holtan esett össze Londonban. Ezt követően Kairóban terjedni kezdett a rémhír, hogy a két régész elszabadította az ősi egyiptomi átkot.

Ki lőtte le Kennedyt: John F. Kennedyt állítólag Lee Harvey Oswald ölte meg. A merénylőt két órával a gyilkosság után elkapta a hatóság, de éppen ez a gyorsaság keltette fel sokak gyanakvását. A hivatalos jelentésben az állt, hogy három lövést adtak le az elnökre. Az egyik golyó halálos fejsérülést okozott.

A hanganyagok azonban arra utalnak, hogy több lövés dördült, amelyeket legalább két különböző helyről adtak le, tehát két lövész követhette el a gyilkosságot, és nem egy magányos merénylő.

A bizonytalanságot tetézi, hogy az orvosi jelentésekből kiderült, hogy az elnök röntgenfelvételén látható koponyasérülés anatómiailag hibás. Az is napvilágra került, hogy a boncolást olyan szakértő végezte, aki korábban nem foglalkozott lőtt sebekkel. Egy felmérése szerint az amerikaiak 75 százaléka biztosra veszi, hogy nem egy lövész ölte meg Kennedyt.

Mi lett Billyvel, a Kölyökkel: Henry McCarty, ismertebb nevén Billy, a Kölyök, 20 évesen volt a Vadnyugat leghíresebb és legrettegettebb rablógyilkosa, ám arról keveset lehet tudni, hogy honnan jött, hogyan élt, és hogyan halt meg.

A bandita után hajtóvadászatot indítottak, de Billy mindig frappánsan megszökött az üldözői elől. 1880 novemberében Billy korább partnere, Pat Garret került az embervadászat élére. Garret méltó ellenfélnek bizonyult, mert 1881 júliusában elkapta a Kölyköt, akit magánakcióban, egy ranchon lőtt le. Legalábbis állítólag ez történt, mert az összeesküvés-elmélet szerint Garret megkegyelmezett az egykori társának, a közös múltjuk miatt. A Kölyök idős korában halhatott meg.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló