Kinevették a kerekesszékéből kiesett nőt, aki keményen visszaszóltAz egyik amerikai bevásárlóközpontban vált káröröm áldozatává a nő, akin az interneten is csúfolódtak. Kiesett az elektromos kerekesszékéből egy vásárló, amikor az egyik termékért nyúlt az egyik amerikai boltban. Az esetnek szemtanúi is voltak, akik segítségnyújtás helyett, inkább nevettek. A nő hallotta, hogy a háta mögött mások kárörvendenek, de azt nem gondolta volna, hogy még fényképet is készítenek róla, amit feltöltenek a világhálóra.


Amikor a nő mindezt megtudta, akkor kemény üzenetet fogalmazott meg a rosszakaróknak és elárulta, hogy ő hogyan élte meg a történteket.


„A legrosszabb az, hogy az emberek azt hiszik, hogy a fotón látható kövér nő azért esett ki a székből, mert lusta volt kiszállni ahhoz, hogy levegyen egy csomag üdítőt a polcról. Az igazság az, hogy baj van a gerincemmel.


A spondylolisthesis nevű betegség esetén az egyik csigolya elcsúszik a másiktól. Ez bárhol kialakulhat a gerinc mentén. Legtöbbször az alsó részen fordul elő, és jobb esetben tünetmentesen lehet vele élni.


Előfordult, hogy hát- vagy lábfájást okoz, ami lehet enyhe, de súlyos kínokat is okozhat. A leggyakoribb tünetek egyike az olyan nagy fájdalomérzet, ami gátolja a hosszabb ideig való állást, sétát.


Esetemben minél tovább állok, annál gyengébb a lábam, tehát várható volt, hogy ebbe az állapotba kerülök. A túlsúlyom se jön jól fentiekhez. A mentális problémáimat evéssel kezelem. Naponta küzdök a kilókkal, konditerembe is beiratkoztam, de nem könnyű a fogyás.


A képen látható esett 2011-12 körül történt, amikor különösen rossz korszakomat éltem. Nagyok voltak a fájdalmaim, gyengének éreztem magam, de a kerekesszékemmel elmentem, hogy bevásároljak a családomnak.


A férjemnek akartam üdítőt venni, amit csomagszámra iszik. Egy csomaggal akartam levenni a polcról, amikor felborult a szék. Láttam a vaku fényét és hallottam, hogy fiatal lányok kacarásznak mögöttem. Nem csináltam nagy ügyet belőle, mert tudom, hogy az emberek gúnyt űznek belőlem, be is szólnak, tehát nem lepett meg a lányok reakciója.


Hónapokkal később láttam, hogy a kép felkerült a Walmart-vásárlók megalázására szakosodott oldalra, ráadásul olyan körítéssel, aminek köze nem volt a valósághoz. Csak annak örültem, hogy az arcom nem látszik.


Azért írom ezt, mert az emberek azt hiszik, hogy kinevethetik a fogyatékossággal élőket. Nem látod, hogy mi a bajom, de beteg vagyok. Ha legközelebb ilyen képet látsz, akkor gondolj arra, hogy ezek az emberek mi mindennel küzdenek naponta!


Nem én akartam, hogy az életem egyik mélypontján ilyen fénykép készüljön rólam. Nem igaz, hogy a lustaságom miatt vagyok kövér, vagy azért, mert ezzel akarom bebiztosítani a mozgássérültségemet.


A túlsúlyos emberekkel mások nem bánnak emberként. Nevetség tárgyává teszik őket, ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kövérek is emberek. Ez nem az jelenti, hogy azt kérem, hogy fogadjátok el, dicsőítsétek a túlsúlyomat.


Itt komoly egészségügyi problémáról van szó, ami további bajokhoz vezethet. Nem kérem, hogy sajnáljanak vagy szánjanak. Csak együttérzést, megértést, tiszteletet szeretnék, mint az embertársatok, mert én is ember vagyok, ezért bánjatok velem úgy!”


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló