Öt szinkronisztikus esemény



Carl Jung, a svájci pszichológus szerint minden véletlennek jelentőségteljes oka van.Carl Jung, a svájci pszichológus szinkronicitásnak nevezte el a jelentőségteljes véletlenek jelenségét, amiről gyakran kifejtette, hogy ez a világmindenség működési elve, ami független az ok-okozati összefüggésektől. A pszichológus szerint a szinkronicitás olyan törvény, amelynek működése az embert a tudatosság kiteljesedése felé irányítja.

Ha szeretnénk felfedezni az élet igazi rejtélyeit, és lehetőségeit, akkor az alábbi öt szinkronisztikus eseményre kell nagyon odafigyelnünk.

Az álmokban szereplő személyek: Az álmainkban szereplő különös személyek olyan embereket jelképezhetnek, akikkel kapcsolatban állunk a valóságban. Lehet, hogy ezeket az illetőket rosszul ítéljük meg?

Az ilyen esetek miatt érdemes álomnapot vezetni, mert nem kizárt, hogy jóserejű álomról van szó. Az álmaink gyakran csak azért tűnnek bizarrnak, mert az adott helyzet még nem alakult ki a valódi életünkben.

Az éjszakai álmok: Amikor álmodunk, akkor leggyakrabban történeteket élünk át. Mivel az álmok képei túlságosan bonyolultak, ezért a legtöbben csak legyintünk az egészre, ám ez nagy hiba. Ahhoz, hogy az álmok szinkronicitását felderítésük, tovább kell mennünk a jelképek hagyományos értelmezésén, hogy a nagyobb képet vizsgálhassuk meg. Ha ez sikerül, akkor megkaphatjuk a személyre szabott üzenetet, ami gyakran olyan helyzet, amellyel szembe kell néznünk az életünkben.

Felbukkan egy régi barát: Közvetlenül értelmezhető szinkronisztikus eseményről van szó, ha eszünkbe jut, hogy milyen régen találkoztunk az egyik barátunkkal. Amikor a gondolat megfogalmazódik a fejünkben, akkor rendszerint a kép minden előzmény nélkül jelenik meg a tudatunkban anélkül, hogy bármilyen más eseményhez köthető lenne.

Ez általában kora reggel vagy az alvás és ébrenlét határán következik be. Amennyiben rászánjuk az időt, hogy többet foglalkozzunk a jelenséggel, akkor nem kizárt, hogy ezzel újabb szinkronisztikus események következnek be. Ilyen például az, amikor az utcán sétálva összetalálkozunk az illetővel. Ilyenkor az a dolgunk, hogy járjunk a véletlen végére, mert biztos, hogy fontos információnk van egymás számára.

„Összefutunk” valakivel: Az alkalomszerű találkozás is lehet a szinkronicitás megnyilvánulása. Ilyenkor barátokkal, ismerősökkel, vagy teljesen ismeretlenekkel futunk össze, az pedig különösen gyanús, ha ez rövid időn belül többször megismétlődik egy olyan személlyel, akit nem ismerünk.

Abban az esetben, ha jobban odafigyelünk, és megtanuljuk, hogy hogyan érzékeljük az energiaáramlást, akkor vadidegen esetébe is tudni fogjuk, hogy ki az, akinek irányába nyithatunk, és kitől kell távol tartani magunkat. A cél az, hogy rájöjjünk a szinkronicitás előfordulásának okára.

A legjobb pillanatban érkező információ: A szinkronicitás fontos megnyilvánulása az is, ha éppen a megfelelő időben kapjuk meg azt az információt, amelyre a legnagyobb szükségünk van. Ez úgy mutatkozhat meg, hogy egyszer csak érezni kezdjük, hogy hamarosan történik valami.

Ezt az érzést valami előrejelzi, egy információ, ami arra mutat, hogy az életünk hamarosan fordulatot vesz. Az rejtély, hogy honnan jön ez az információ, de gyakran egy másik ember közvetítése, szavai, esetleg könyv, cikk adhatják meg a lökést.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló