Emberrablásnak indult Pán Péter meséje



Őrült ötletek, amelyeket a Disney nem valósított meg.A Disney-meséket sokan ismerik és szeretik, de azt kevesen tudják, hogy néhány történet eredetileg teljesen másnak indult, ám a cég szerencsére elvetette az első, igencsak őrült, ötleteket, amelyek között szerepelt például emberrablás és gyilkos királynő.

A mentőcsapat: Az első elképzelés szerint egy költő rabként élt volna a jeges pusztaságon, ahova a totalitárius kormány száműzte. Walt Disney nem hagyta jóvá a történetet, mert nem akart politikai mesét bemutatni a gyerekeknek.

A módosított történetszál sem volt jó, mert a főgonosz, Cruella de Vil, túlságosan hasonlított a 101 kiskutya főellenségéhez, ami ugyanabban az évben jelent meg. Végül törölték Vilt, és elkészült a ma ismert mese.

Eszeveszett birodalom: Az első években elbeszélő, zenés románcnak készült, ami hasonlított volna a Kis hableányra. Az eredeti cím A Nap birodalma volt, és az inkák korában játszódott, Kuzcu pedig pozitív szereplő volt. Sting nyolc dalt írt a főszereplők számára.

Az eredeti tervet megváltoztatta az, hogy a Pocahontas és A Notre Dame-i toronyőr is a vártnál rosszabbul teljesített, ezért a Disney átírta a korábbi elképzelését. A mese ezért romantikus film helyett vicces komédia lett.

Aladdin: Aladdin is a Disney-árvák táborát erősíti, pedig eredetileg szerepelt volna anyai karakter a mesében, ám az akkori elnök, Jeffrey Katzenberg törölte a szereplőt. Az eredetileg javasolt helyszín, Bagdad is változott a kezdődő Öbölháború miatt. Aladdin így került a kitalált városban, Agrabah-ba.

Oroszlánkirály: Több munkacímet kapott a mese. Ezek között volt A Kalahári királya, a Vadállatok királya, és A dzsungel királya. A cím mellett, a történet is változott. Az eredeti ötlet szerint az oroszlánok és a páviánok harcoltak volna egymással. Itt Scar egy pávián, Rafiki pedig gepárd volt. Ezt az ötletet nem valósították meg, hanem helyette elkészült a szavannai Hamlet.

Jégvarázs: Közel 80 éven keresztül dolgozott a Disney azon, hogy mesét készítsenek Anderson Hókirálynő című történetéből. A célt sok minden akadályozta. 2008-ban az jelentett bajt, hogy Anderson történetében a hókirálynő gonosz és gyilkos. A Disney ezt próbálta animálni Elzaként. 2012-ben Jennifer Lee rendező kezelésbe vette a filmet, aminek eredményeként megszületett a ma ismert Jégvarázs, ahol Elza nem gonosz.

Pán Péter: Az eredeti terv arról szólt, hogy Nana, a kutya szemén keresztül mutatják be a mesét. Walt Disney azt szerette volna, hogy Pán Péter rabolja el Wendyt, hogy ő legyen az elveszett gyerekek anyukája, de később rájött, hogy az emberrablás durva lenne a gyerekek számára.

Pocahontas: Meeko és Flit önmagában is jó karakter, ám az eredeti tervek szerint lett volna egy harmadik barát is, Vöröstoll, a pulyka, akinek a hangját John Candy adta volna. A mese ettől kaphatott volna egy kis komikus ízt. A terv végül nem valósult meg, mert 1994-ben Candy meghalt. A Disney úgy döntött, hogy nem írják be a mesébe Vöröstollat, Meeko és Flit megnémult, pedig eredetileg ők is beszéltek volna.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló