Teljesen más befejezést szántak a Brazilnak



Kultikussá vált filmek, amelyeknek sokkal laposabb, véresebb, tragikusabb lehetett volna az utolsó jelenete.Ananász expressz (2008): A két főszereplő, Dale (Seth Rogen) és Saul (James Franco) joint szívással ünnepelte volna meg, hogy legyőzték az ellenséget, de a raktárban észrevették volna, hogy közeledik egy ellenség, akire Dale rámutat, de a két srác annyira be lett volna állva, hogy nem fogták volna fel az életveszélyt. A rosszfiú agyon lőtte volna a két balekot, majd Dale megfogta volna Saul kezét, és együtt haltak volna meg. Az eredeti befejezést végül kidobták, mert az nem illett az Ananász Expresszhez.

Brazil (1985): A Brazil eredeti befejezése megakadályozta volna, hogy a történet kultikussá váljon, ugyanis abban megvalósult Sam (Jonathan Pryce) álma, amelyben boldogan él élete szerelmével.

Strangelove (1964): Az eredeti befejezés úgy nézett ki, hogy az amerikai és az orosz politikusok összegyűlnek egy szobában, ahol élelmiszerharcot vívva tortákkal dobálják meg egymást. Habár a film egy szokatlan szatíra, mégis ez a befejezés túl nagy butaság lett volna.

Rocky (1976): Az eredeti befejezés szerint Rocky kiábrándul a profi boksz világából, ezért fogja a pénzét, amiből egy kisállatkereskedést nyit a barátnőjével, Adrian-nel (Talia Shire). A történet eredeti vége tönkretette volna a film szellemét. Szerencsére ezt a készítők is belátták.

Tiszta románc (1993): A film végi lövöldözést Clarence (Christian Slater) és Alabama (Patricia Arquette) túléli, ám az eredeti forgatókönyvben az szerepelt, hogy Clarence meghal. Végül azért változtatták meg az eredeti befejezést, mert mindenképpen boldog befejezést akartak a készítők.

Alien (1979): Az eredeti forgatókönyv szerint Ripley is meghal, mert a földönkívüli leharapta volna a fejét, majd az idegen a főhős hangján elmondta volna a hajónapló utolsó üzenetét, az előtt, hogy a Földre jött volna kiirtani az emberiséget. Az eredeti befejezés ellehetetlenítette volna a folytatást.

Shop-stop (1994): A 90 perc nevetés után az lett volna a csavar, hogy egy betörő lelövi a zárni készülő Dante-t, aki belehal a sérülésben, miközben a tolvaj kifosztja. Mivel ebben semmi vicces nincs, ezért Smith úgy döntött, hogy átírja az eredeti befejezést.

Die Hard 3. – Az élet mindig drága (1995): Az eredeti forgatókönyvet azért kellett átírni, mert Jonathan Hensleigh forgatókönyvíró úgy ítélte meg, hogy az első két résszel ellentétben, a harmadik befejezéséből hiányzik a cselekvés. Emellett azt is kifogásolta, hogy McClane egy kegyetlen, bosszúálló oldalát ismerhették volna meg a nézők a film végén.

A mélység titka (1989): Az eredeti befejezés arról szólt, hogy Bud üzenete az idegenek ellen beszél volna és félelmet kelt. A karakter arra biztatta volna az emberiséget, hogy készüljön fel az idegenek ellen, ám ez agyoncsapta volna azt, hogy a film szerint az idegenek békések.

A remény rabjai (1994): Az eredeti forgatókönyv szerint úgy ért véget a film, hogy a Mexikó felé buszozó Red (Morgan Freeman) nem tudja, hogy látni fogja-e még a barátját, Andy-t (Tom Robbins).

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló