Tényleg halálos a bélyegnyaldosás?



A múltban a levélírást, a rágó lenyelését és a buszos kapaszkodást is veszélyesnek hitték az emberek.Bélyegnyalás: 1916-ban jelent meg egy cikk a New York Timesba, amiben azt írták, hogy a bélyegnyalás milyen veszélyeket rejt. Akkoriban azt hitték, hogy a bélyegnyalással veszélyes baktériumok jutnak az emberek szervezetébe. Négy évvel később megcáfolták ezt a feltételezést, ám állítólag tényleg előfordult, hogy valaki belehalt a bélyegnyaldosásba.

Túl közel ülni a tévéhez: Még ma is halljuk, hogy ne üljünk túl közel a tévéhez, mert a készülék kisugárzása tönkreteszi az egészséget. Emiatt ma már nem kell aggódnunk, bár az igaz, hogy a szemünk elfárad, ha túl közel megyünk a képernyőhöz, de ez a telefonra is igaz.

Tea: A XIX. században egy ír nő belehalt a teaivásba. A tragédia olyan nagy visszhangot kapott, hogy egymás után jelentek meg azok a könyvek, amelyek hosszan taglalták a tea veszélyeit. Ma már tudjuk, hogy ártalmatlan a népszerű ital.

A légkondi: A húszas-harmincas években, amikor népszerűséget kapott a légkondi, halálosnak tartották azokat. Napjainkban tudjuk, hogy a légkondinak lehetnek káros hatásai, de nem öl meg.

Versenysportok (lányoknak): A húszas években terjedt el az a vélemény, hogy a férjet kereső lányoknak nem szabad versenyszerűen sportolniuk, mert ez a férfiak úgy gondolják, hogy a versenysportoló lányok hamar elhasználódnak.

Nyilvános vécék: A múltban azt gondolták az emberek, hogy szexuális úton terjedő betegségeket kaphatnak a nyilvános vécékben. Igaz, napjainkban sem állíthatjuk, hogy a nyilvános vécék tiszták.

A lila szín: 1903-ban a Boston Globe arról írt, hogy milyen színek képesek megőrjíteni az embereket. A legveszélyesebbnek a lilát és a vöröset ítélték. Napjainkban a lila állítólag nyugtatja az idegeket.

Ruhák: Pár orvos korábban azt gondolta, hogy meztelenül kellene járnunk, mert a ruhák miatt a bőr nem tud lélegezni, ezért egészségtelen az öltözködés, főleg akkor, ha pamut holmit kapunk magunkra.

Rágó: Még ma is vannak, akik elhiszik, hogy a lenyelt rágó 7 évig a gyomrunkban marad, pedig valójában áthalad az emésztőrendszeren.

Hol van Waldo? és ehhez hasonló gyerekkönyvek: A Waldo könyvekben egy kisgyerek fedetlen keblet talált Waldo helyett. A mell miatt betiltották a könyvet, de voltak más könyvek is, amik erre a sorsra jutottak.

A paradicsom: A rosszul párosított paradicsom halálos lehet, legalábbis ezt gondolták, amikor pár európai arisztokrata belehalt a fogyasztásába. Később kiderült, hogy a paradicsom önmagában veszélytelen.

A levélírás: Egy 1898-ban megjelent cikk a levélírás veszélyeiről szólt. Állítólag a gondtalan levélírás a legrosszabb, főleg a fiatal lányok esetében.

Táncolás: 1926-ban egy lány meghalt a Charleston táncolás után. Az áldozat orvosa azt állította, hogy a lány vesztét az extrém megerőltetés okozta, ez pedig kifejezetten veszélyes a fiatal hölgyekre.

Megfogni a kapaszkodót a tömegközlekedési eszközökön: A tízes években a hölgyekre azért voltak veszélyesek a kapaszkodók, mert nekik nincs olyan erős vállizmuk, mint a férfiaknak.

Dungeons and Dragons: A nyolcvanas években öngyilkosságokkal, gyilkosságokkal, sőt, szektákkal, boszorkánysággal hozták összefüggésbe a játékot.

(Forrás: bizzarium.com)

 

Ajánló

Ajánló