Stephen King soha meg nem jelent történeteiA horror-író novellái és regényei, amelyeket soha nem olvashatunk el.Napjainkban Stephen King az egyik legsikeresebb író, akinek horrortörténetei több millió példányban kelnek el világszerte. King fantáziájában renget sztori fogalmazódott meg, de még esetében is igaz, hogy nem jelent meg minden története.

Az író novellái és regényei között akad, amelyiket ő nem érzett elég jónak, míg egy másikat tizenkét kiadó utasított el.

Phil és Sundance (Phil and Sundance): 1987 környékén kezdte írni ezt a regény King, de soha nem fejezte be. A történet létezéséről 2013-ig senki sem tudott, de akkor egy francia rajongói oldal leleplezte a regényt, amit a Cemetery Dance kiadó szerzett meg, ám King továbbra sem akarja befejezni a történetet.

D szakasz (Squad D.): Az 1970-es években King írt egy novellát a Harlan Ellison Last Dangerous Visions (Utolsó veszélyes víziók) című antológiájába, ami végül nem jelent meg. A soha meg nem jelent történet főszereplője egy vietnami szakasz utolsó élő tagja, aki a betegszobán volt, amikor a társai meghaltak egy bevetésen.

A bűntudattól szenvedő katona elment az elhunytak családjához, hogy bocsánatot kérjen. A kísérteties befejezéssel véget érő novella kikerült az internetre.

A kannibálok (The Cannibals): Ennek a történetnek az alapötletével még A Búra alatt című regénye előtt játszott el King. Az író már 500 oldalnál, tehát majdnem a történet végén járt, amikor a kézirat eltűnt. 2009-ben újra előkerült a dokumentum, amiből megszületett a Búra alatt.

The Aftermath (Utóhatás): King 16 évesen fejezte be az első regényét, ami 50 000 szóból állt. A történet egy atomháború utáni világban játszódik, ahol egy fiatalember szabotálni akarja a Napőrséget, ami a denebiák nevű idegen faj katonai alakulata.

Az író úgy döntött, hogy a kéziratot a Maine Egyetem Fogler Archívumának adományozza. A történetet ott bárki elolvashatja, ha rendelkezik King engedélyével.

Gyűlölöm a hétfőt (I Hate Mondays): King általában egyedül dolgozik, de akadnak kivételes esetek. Ilyen az is, hogy a fiaival, Joe-val és Owennel dolgozott azért, hogy meghozza a gyerekek kedvét az íráshoz.

Amikor Owen gyerek volt, akkor az apjával megírták a Gyűlölöm a hétfőt című novellát, ami két különc karakterről szól, akiket elrabol Doctor Mindbender (nagyjából Dr. Agyturkász). Az emberrabló arra kényszeríti a főszereplőket, hogy árulják el egy széf kombinációját. Ez a történet is a Fogler Archívumba került.

Kard a sötétben (Sword int he Darkness): King a Maine Egyetemen volt végzős, amikor 1970-ben végzett ezzel a 150 000 szavas regénnyel. A történetben egy banda faji lázongást akar kirobbantani, hogy ezzel leplezzék a rablássorozatukat. A regényre tizenkét kiadó mondott nemet, idővel pedig King is lekicsinylően nyilatkozott a sztoriról.

A ház a Value street-en (The House on Value Street): A valóságban egy baloldali terrorista csoport elrabolta Willaim Randolph Hearst sajtómágnás 19 éves unokáját, aki szimpatizálni kezdett a bandával, amihez végül csatlakozott, majd részt vett a bűncselekményekben. A lányt bankrablásért ítélték el a megtalálása után.

King fogást keresett a sztorin, de végül belátta, hogy az esetben nincs semmi, amibe belekapaszkodhatna. Mivel a Hearst-ügy rég a múlté, ezért a Value street is elvesztette a jelentőségét.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló