Sokkoló ókori mágiák, amelyekben ma is hisznek



Ha nem is az eredeti formában, de léteznek az ősi varázslatok.Vudu szerelmi babák: Az ókori görögök és rómaiak is használtak mágikus babákat, ha el akartak érni valamit. Annak a személynek is elkészítették a mását, akinek a szerelmére vágytak. A figurákat agyagból készítették úgy, hogy a férfi Apolló istenre hasonlítson, míg nő esetében térdelő női alakot kellett formázni.

Halál varázslatok: Az ókoriak rengeteg mindent megtettek, hogy rávegyék az isteneket a bérgyilkolásra. Az egyik ilyen varázslatban a férfinak pálmarostokat, avagy szálakat kellett a nemi szervéhez kötnie, ami szörnyű viszketést okozott. Az ásatások során pedig olyan ólomlapocskát találtak, amire azt írták régen, hogy Merkúr isten vezesse az illető három ellenségét a „legnagyobb halálig”.

Szerelmi bájitalok: Az ókorban rengeteg szerelmi bájital receptje közül válogathattak az emberek. Az egyik ókori görög varázslat különösen gusztustalan volt. Ez azzal kezdődött, hogy egy szkarabeuszt négy napig tejben áztattak, majd kettévágták.

A jobb oldalát a jobb, a bal oldalát a bal kezükhöz kötötték mirhával és sáfránnyal. Ezután a kezükről és a lábukról származó körömből, kilenc almamagból és saját vizeletből golyócskát gyúrtak, amit beledobtak egy pohár borba. Ezt követően rávették a kiszemeltet, hogy kortyoljon az italból, majd lefeküdtek vele.

Láthatatlanság varázs: Egy 1700 éves varázslat szerint nem nehéz láthatatlanná válni. A leírás azzal kezdődik, hogy mondjuk el ezt: „Assesouo, homályosodjon el minden férfi és nő szeme mikor én megyek, hogy elérjem, amit akarok!”

Ha ez a mondat elhangzott, akkor áztassunk be olajat krokodil trágyával, amivel dörzsöljük be az arcunkat. Aki ezt lejegyezte, az valószínűleg hitt a sikerben, de inkább arról lehet szó, hogy amikor valaki krokodiltrágyás arccal megjelent, attól inkább elfordult a többi ember.

Varázslat, a mágikus képesség fejlesztésére: A perzsa varázskönyvből azt tudhatjuk meg, hogy hogyan javíthatunk a mágikus erőnkön, tapasztalhatjuk meg az isteni látást. A varázslat előtt a perzsa varázslók azt állították, hogy 90 napot fordítottak a mágikus erejük fejlesztésére.

Kutyaharapás mérge ellen: Az ókori egyiptomiak nagyon féltek a kutyák harapásától, mert abban hittek, hogy méreg van a szájukban. Ha akkoriban valakit megmart egy kutya, akkor az illetőnek szereznie kellett az eb véréből, amivel gargalizált, majd ez kellett kiállítania:

Eljöttem Arkhahból, a szám tele van egy fekete kutya vérével. Kiköpöm!”

Isten hívása: Ha nem találunk választ az életünket érintő kérdésekre, akkor kipróbálhatjuk az ókori módszert, amivel az emberek Isten próbálták hívni. Az első lépés, hogy szerezzünk egy olívafából készült asztalt, amit tegyünk a szoba közepére, és takarjuk le!

Tegyünk az asztal alá négy téglát, tegyünk rá égő agyagfüstölőt, amin legyen kis libazsír és mirha. Eközben kiabáljuk, hogy: „Hívlak téged, aki a láthatatlan sötétségben ül! Küldd el nekem ma éjszaka Zebourthanunen arkangyalt!”

Ezt háromszor meg kell ismételni, majd hajnalig várjunk csendben az asztalnál, mert meg fog jelenni az angyal, akinek az orra a lábán van. Miután elment, írjuk le a saját vágyainkat, kérdéseinket, amikre választ keresünk, majd olvassuk fel óránként, végül tegyük a téglákra a papírt, hogy egy nap megkapjuk a válaszokat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló