Törvénysértő a francia pályaudvarokon csókolózni



Hétköznapi dolgokat tiltanak a világ legfurcsább törvényei.Nyaranta leggyakrabban a konzervatív arab országokban bajba került turistákról halljuk, hogy meggyűlt a bajuk a hatóságokkal, amiért például az utcán csókolóztak, pedig ezt a helyi törvények tiltják.

Ha el akarod kerülni, hogy valami számodra hétköznapi dolog miatt üsd meg a bokádat, akkor mindig tájékozódj, hogy milyen törvényeket kell betartanod azon a helyen, ahova utazol, hiszen a törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól.

Íme néhány hajmeresztő törvény a nagyvilágból!

Tilos a pályaudvarokon csókolózni (Franciaország): Az 1910-ben hozott törvényt azért hozták létre, mert abban az időben rengetegen lekésték a vonatot azért, mert nem tudták abbahagyni a csókolózást, amit most csak a kijelöltek „csókzónákban” tehetnek meg legálisan a párok.

Tilos megérinteni a bálnákat (Egyesült Királyság): Az Egyesült Királyságban minden bálna, delfin és tengeri emlős Erzsébet királynő tulajdona, tehát tilos megérinteni őket. Ne is próbálkozz!

Tilos kimenteni a fuldoklót (Kína): Itthon minimum segítségnyújtás elmulasztásával vádolhatnak, ha végignézed, hogy valaki belefullad a vízbe, ám Kínában törvény írja elő, hogy nem segíthetsz a fuldoklónak. A törvény a keleti filozófiának azon az alaptételén nyugszik, amely értelmében nem helyes beleavatkozni más ember sorsába.

Ha tehát az égiek úgy döntöttek, hogy valakinek a vízbe kell fulladnia, akkor neked a sorsára kell hagynod az illető.

Tilos a Kinder tojás (USA): 2013-ig törvény tiltotta a Kinder tojás fogyasztását az Egyesült Államokban, mert a gyerekeknek készített édességben található játékot lenyelhették a kicsik, akik megfulladhattak volna tőle. 2013 óta lehet Kinder tojást árulni az Egyesült Államokban, de csak akkor, ha a benne rejlő ajándék a szokásosnál nagyobb és egy darabból álló játék.

Tilos elfelejtkezni a feleséged születésnapjáról (Szamoa): A Csendes-óceán délnyugati részén fekszik Szamoa. Az ország világhírű a hajmeresztő törvényeiről. Ezek egyike, hogy az állam férfi lakosainak tilos elfelejteniük a feleségük születésnapját. Ha ez mégis megtörténik, akkor a férj pénzbírságot fizet a nejének.

Tilos pénzre lépni (Thaiföld): Ha Thaiföldre utazol, akkor nem léphetsz se érmére, se papírpénzre, ugyanis bajba kerülsz, ha olyan fizetőeszköz kerül a talpad alá, amelyen az egzotikus ország nagytiszteletű lakosai szerepelnek.

Tilos karácsony első napján teasüteményt enni (Egyesült Királyság): 1644-ben Oliver Cromwell, az angol hadvezér és államférfi, betiltotta karácsonyt, mert úgy döntött, hogy az egy erkölcstelen ünnep. Az is szabályszegésnek minősült, ha valaki teasüteményt evett karácsony első napján.

A különös rendelkezés oka az volt, hogy az olyan hitbuzgó protestánsok, mint amilyen Cromwell is volt, már régóta kifogásolták a karácsonyi duhajkodást, de az a közkeletű asszociáció is aggasztotta őket, hogy a katolikus hittel társították a karácsonyi ünnepeket. Ez a törvény ma már nem él.

Tilos etetni a galambokat (Olaszország): Velencében súlyosan büntetik a galambok etetését, mert durván elszaporodtak a madarak. Ha még enni is kapnának, akkor a galambok csapatostól támadnának a szobrokra, műemlékekre, épületekre, terekre, amiket gyorsan lepusztítanának.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló