Sztárok, akiknek valótlanul híresztelték a halálát



Axl Rose, Terence Hill, de Jeff Goldblum rajongói is elszomorodhattak a kedvencünk hamis gyászhíre miatt.Axl Rose: 2014-ben a Guns N’ Roses frontemberéről híresztelték, hogy meghalt, miután a presztízses MSNBC hírportál arról írt, hogy az 52 éves sztárt holtan találták a West Hollywood-i házában. A halálhírt maga Axl cáfolta meg a Twitteren: „Akkor is kell adót fizetnem, ha meghaltam?”

Jackie Chan: Egy-két nappal a 2011-es bolondok napja előtt jelent meg a kamu hír, amelyben egy olyan fotó szerepelt, ami úgy nézett ki, mintha a tévéről fényképezték volna. Állítólag Jackie Chan Los Angelesben szívrohamot kapott a Kung Fu Panda 2 forgatása közben.

A hír annyira komolynak tűnt, hogy még Barack Obama is részvétet nyilvánított: „Chan az emberi erő állandó emlékeztetője. Örökké a szívünkben őrizzük. Igazi inspirálója volt a generációjának.”

Britney Spears: Tiniként vált hírességé az énekesnő, akiről 2001-ben híresztelték el, hogy autóbalesetet szenvedett, amikor az akkori párjával, Justin Timberlake-kel úton voltak, Britney pedig belehalt a sérüléseibe.

Az álhír hatalmas kavarodást okozott. Az internetet elárasztották a döbbent és részvétnyilvánító kommentek, a Los Angeles-i tűzoltóságon pedig nem győzték felvenni a telefont. Az emberek nem csoda, hogy elhitték a hamis hírt, ugyanis a csalók egy olyan honlapot szerkesztettek, amely nagyon hasonlított a BBC-re.

2016-ban újra előkerült a halálhír, ráadásul a Sony Music tweetelte ki. Később kiderült, hogy egy hekker feltörte a profilt. 12 órán belül 120.000 kattintást ért el a poszt.

Terence Hill: Néhány évvel ezelőtt sokan kezdték gyászolni a népszerű színészt, de sokan gyanút fogtak, hogy egy ilyen kaliberű sztár halálával miért csak kisebb, ismeretlen portálok foglalkoznak.

Jeff Goldblum: Michael Jackson és Farrah Fawcett halála (2009. június 25.) utáni napon a FakeAwish nevű oldal jelentette be, hogy Jeff Goldblum Új-Zélandon szenvedett halálos balesetet, amikor lezuhant a Kauri-szikláról. Kiderült, hogy a honlap több híresség haláláról pletykált azon a napon.

Miley Cyrus: Az egykori Disney üdvöske, ma már inkább botrányhősnő, halálát egy kérdőívet kitöltő honlap terjesztette el három éve. Az oldal azzal akarta magához csalni az embereket, hogy Miley drogtúladagolásban meghalt. A „hitelesség” kedvéért még egy képet is szerkesztettek, mintha a sztár holtteste egy pirulásdobozok mellett heverne.

2008-ban a Yahoo! Tett ki egy cikket, amely szerint autóbalesetben halt meg az énekesnő, aki emiatt interjút adott, míg a későbbi esetnél félmeztelen fotót posztolt az Insatgramon.

Paris Hilton: Ittas vezetés miatt került pár napra börtönbe 2007-ben Paris Hilton, akiről egy férfi, aki nagyon utálta a nőt, azt híresztelte, hogy Hiltont egy kihegyezett fémvonalzóval leszúrták, miután szóban bántalmazta a cellatársát. Régebben a MySpace-en terjedt el, hogy Hilton öngyilkos lett.

Sylvester Stallone: 2016-ban szerkesztettek egy képet a Rambo sztárjáról, amelyen úgy nézett ki, mintha a CNN híradásból vágták volna ki. Kiderült, hogy a színész haláláról író honlap korábban más hírességeket is „megölt”.

Morgan Freeman: Szinte minden évben előkerül egy álhír, amely szerint a színész meghalt. 2012-ben még egy gyászoldalt is létrehoztak neki a Facebookon. A kamu oldalt több, mint 800 ezeren követték.

Lil Wayne: A 31 éves rapper epilepsziás, ezért gyakran keltették a halálhírét, ám 2013 decemberében még egy emlékvideó is készült róla. A rajongók úgy osztották meg a klipet, hogy bele sem néztek. Később kiderült, hogy a videót vírusos.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló