Augusztusi feladatok



Hamaliel, a Logika és az Augusztus angyalának öt tanácsa a hónapra.Megint itt a nyár vége, ami arról szól, hogy zárjuk le az évszak elején elkezdett ügyeinket, tartsunk számadást, kezdjünk el felkészülni az őszre, aminek újabb tervekkel kell nekivágnunk. Ebben a folyamatban segít Hamaliel, a Logika és az Augusztus angyala azzal, hogy elárulja a hónap öt legfontosabb feladatát.

Adj hálát az élményekért: Gondolj bele, hogy mivel telt a nyarad! Elég eseménydús volt? Jól telt? Elmehettél nyaralni? Megtehetted, hogy több időt tölts a szeretteiddel? Mi minden történt veled a nyáron, amiért hálát adhatsz? Tételesen gondold át a szép és kellemes pillanatokat, személyeket, akikért hálás lehetsz, és akiknek köszönettel tartozol, amiért szebbé tették a nyarad, élményekkel gazdagítottak!

Nyárbúcsúztatás: Használd ki az augusztus minden pillanatát és éld ki magad! Szórakozz még egyet a nyár végén, keress eseménydús programokat, kalandokat, hogy élményekkel telve inthess búcsút a nyárnak! A szeretteidről se feledkezz meg! Próbálj minél több időt velük tölteni, főleg azokkal, akik esetében tudod, hogy ősztől kevesebb időtök lesz egymásra.

Készítsd fel testedet és lelkedet a változásra: Hamaliel szeretné, ha felkészítenéd a tested és a lelked az őszre. Kezdj el időben többet mozogni, táplálkozz egészségesebben, vitamindúsabban, hogy betegség nélkül állhass át a következő évszakra.

Ha te is azok közé tartozol, akit depresszióba taszít az időjárás, akkor legyenek terveid, amikkel túlélheted a zord időszakot! Legyenek ötleteid, amiket bármikor bevethetsz annak érdekében, hogy az öröm ne vesszen ki az életedből és a lelkedből!

Logikus döntések meghozatala: Lassan kezdj el gondolkodni a jövődön, a közeledő őszi időszakon. Merengj el az új céljaidon és tervezd meg azok megvalósítását. A jelent is gondold át, mert ott is szükséged van néhány logikus döntésre. Az augusztusra tekints úgy, mint egy új alapozásra, mert a szeptemberrel egy új időszak veszi kezdetét, amit nem árt biztos lábakon indítani.

Merengj el azon, hogy a nyáron kialakított emberi kapcsolataid közül melyik fog kitartani az év további részében! Csak azt tartsd meg, aminek tényleg van értelme, minden mással számolj le!

Egy utolsó betakarítás: Hamaliel arra hívja fel a figyelmed, hogy biztos akad néhány dolog, amit nyáron indítottál el a megvalósulás útján. Például belefogtál egy kapcsolatba, projekt megvalósításába, munkahelyváltásba, költözésbe, aminek a termését augusztusban kell learatnod.

Az augusztusi feladatod az, hogy vedd magadhoz, erősítsd meg azt, ami a hasznodra van, de azt, amit ősszel már nem akarsz magaddal hurcolni, ereszd el! Alaposan gondol át, hogy melyik dolog elég életképes ahhoz, hogy az év további részében is veled maradjon.

Augusztusban mindenképpen szelektálj! Ne tartogasd a halott ügyeket, de azokat a tárgyakat, holmikat se, amelyek már nem kellenek a nyári készletedből! Csak azt tartsd meg, amit jövőre is látni akarsz.

Augusztusban semmit se hagyj nyitva vagy félbe, mert azt csak teherként cipelnéd tovább az őszbe, amikor egy új évszak és időszak kezdődik az életedben.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló