Heath Ledger teljesen bezárkózott Joker miatt



Eddig nem ismert dolgok derültek ki a színész utolsó munkájáról.Heath Ledger halála rengeteg kérdést vet fel, az pedig a mai napig vita tárgya, hogy vajon köze volt-e a tragédiához annak, hogy a sztár túlságosan beleélte magát Joker szerepébe. A filmforgatásról nemrég napvilágra kerülő dolgok mindenesetre arra utalnak, hogy a színészt rabul ejtette a filmtörténelem egyik legjobb gonosza.

Magát sminkelte: Heath Ledger nem kért a profi sminkesből, mert az elrontotta volna az összképet. A színész saját magát pingálta ki, hogy Joker tényleg úgy nézzen ki, mintha egy őrült festette volna ki az arcát.

Mechanikus narancs: Heath Ledger az 1970-es években készült Mechanikus narancs című filmből vett ihletet a játékához, mert abban találta meg a kor legjobban megformált őrültjét.

Azt akarta, hogy Christian Bale megverje őt: Heath Ledger hiteles filmet akart, ezért arra kérte a Batmant alakító Christian Bale-t, hogy tényleg üsse meg.

Joker naplója: Heath Ledger állandóan magánál tartotta Joker naplóját, hogy ne essen ki a szerepből. A naplóban egy őrült ember zavaros gondolatait jegyezte le a színész.

„Glasgow-mosolya” volt: Skócia egyik bűnöző bandájának volt a jele a „Glasgow-mosolya”, ami azt jelentette, hogy a banda fülekig felvágta az ellenség száját, amivel maradandó sebet okoztak.

A robbanás eredetileg nem volt a forgatókönyvben: A filmben látható, kórházban történt robbanás eredetileg később következett volna be, de Heath Ledger magához vette a távirányítót és előbb robbantotta fel a díszletet.

Joker egy igazi zseni volt: Amikor Heath Ledger alakította, akkor Joker egy tökéletes őrült volt, aki mégsem ész nélkül, hanem remek stratégaként tervezte meg a tetteit.

A nemzedékeken átívelő maszk: A filmben csak egyszer fordult elő, hogy Heath Ledger úgy jelent meg Jokerként, hogy nem ő készítette el a sminket. Ez a jelenet az volt, amikor Joker kirabolta a bankot. Itt az 1960-as években forgatott sorozatban használt maszkot használták.

Bezárkózott: Heath Ledger érezni akarta, hogy milyen lenne, ha megőrült volna. A színésznek ezzel egy idő után fel kellett hagynia, mert kezdtek megromlani a kapcsolatait.

Heath még Michael Caine-t is megijesztette Joker bőrébe bújva: A színész, producer és író Michael Caine elárulta, hogy nem akarták ennyire rémisztőnek mutatni Jokert, de Heath Ledger megmutatta a karakter pszichotikus oldalát.

Az első gonoszt alakító színész, aki Oscar-díjat nyert: Heath Ledger Oscart nyert volt az első, aki hasonló kategóriában aranyszobrocskát kapott, de ugyancsak ő volt az első, aki a halála után nyert.

Heath először Batmant akarta eljátszani: A meghallgatások kezdetekor Heath Ledger Batman szerepére jelentkezett, de valaki úgy döntött, hogy inkább Joker megformálására lenne alkalmas.

Sokszor nézett ki a őrültnek: Heath Ledger nagyon szeretett korcsolyázva, Jokernek öltözve felbukkanni a békés jelenetek forgatásán.

Heath szeretett improvizálni: A filmben nem egy olyan jelenet látható, amelyben Heath Ledger improvizált.

Halála hatással volt a filmre: Heath Ledger a film utómunkálatai előtt halt meg, ezért sok színész próbálta pótol. Ők a színész lányának adományozták a fizetésüket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló