Maguktól mozogtak a koporsók a Chase sírboltban



Ismerd meg a világ legkülönlegesebb sírjait!Kitty Jay sírja: Devon egyik legismertebb legendája arról szól, hogy a XVIII. században egy fiatal szolgálólány, Kitty Jay beleszeretett egy farmerfiúba, aki elhagyta, amikor kiderült, hogy a lány terhes.

Kitty Jay felakasztotta magát az istállóban. Mivel régen az öngyilkosokat nem temethették szent földbe, ezért Kitty Jay holtteste egy útkereszteződésbe került. A sír még ma is utak találkozásánál található, egy kis fejfával. A sírra gyakran friss virágot tesznek, de azt senki sem tudja, hogy kicsoda. Állítólag voltak, akik a sír mellett elhaladva látták a szolgálólány szellemét.

Timothy Clark Smith sírja: Az 1893-ban meghalt Timothy Clark Smith orvos nem szerette volna, ha élve eltemetik, ezért óvintézkedést tett. Smith az Evergreen temetőben csengőt, légzőnyílást helyezett el, valamint egy ablakot, amin beláthattak az emberek. Emellett elrejtett egy lépcsősort, amin csak fel kellett volna sétálnia, hogy kijusson a sírból. Minderre azonban nem volt szükség, mert az orvos tényleg halott volt, amikor eltemették.

A holtak városa: Kairóban találták azt a temetőt, aminek keletkezési idejét egészen a VII. századra datálták vissza. Az apró mauzóleumokban ma fél millióan élnek. A városrészben különösen magas a bűnözési ráta, a szegénység, ezért az itt élők jobban félnek az élőktől, mint a holtaktól.

Rosalia Lombardo üvegkoporsója: 1920-ban Rosalia Lombardo tüdőgyulladást kapott és meghalt. A 2 éves kislány apukáját annyira letörte, hogy elvesztette a gyermekét, hogy úgy döntött, konzerváltatja a kislány testét, amit a Capuchin katakombákban, üvegkoporsóba, helyeztek el.

Rosalia még ma is a világ legjobb állapotban fennmaradt holtteste. A halott kislány bőre továbbra is rózsaszínesnek látszik, ezért úgy néz ki, mintha csak aludna az üvegkoporsóban.

A Chase család sírboltja: Barbadoson a Christ Parish templomban található az 1724-ben épült sírbolt, amit évekkel később vásárolt meg a Chase család, annak ellenére, hogy abban már ott nyugodott Ms. Thomasina Goddard.

A Chase családnak azért volt szüksége a sírboltra, mert meghalt a 2 éves kislányuk, Mary Ann, akit nem sokkal később követett a halálba a testvére, Dorcas, akit a kislány mellé temettek. Egy hónappal később Thomas Chase, a családfő, megölte magát.

Amikor a temetés miatt felnyitották a sírboltot, akkor kiderült, hogy a koporsók elmozdultak a helyükről. Áradásra, földrengésre, vagy más, ezekhez hasonló jelenségekre nem volt bizonyíték, a sírbolt pedig le volt zárva, behatolásnak pedig semmi nyomát se találták. A következő években ez a jelenség többször megismétlődött. A különös és hátborzongató ügynek az vetett véget, hogy a koporsókat átvitték a temetőbe.

Lilly E. Gray sírja:Lilly E. Gray, egy szörnyeteg áldozata 666” – ez a bizarr felirat áll azon a síron, ami Salt Lake City temetőjében található. Lilly Gray 1881. június 6-án született és 1958. november 14-én halt meg.

Az újság gyászjelentése szerint Lilly természetes halált halt, de sokan azt feltételezték, hogy a nő férje a felelős a Lilly haláláért. Néhány évvel később a férfi is meghalt, ám őt a temető másik végébe temették el. A szóbeszéd szerint a férfi elég különös alak volt, aki többször összetűzésbe keveredett a törvénnyel.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló