Egy szamár megsétáltatása ítélte a bíró a Kisjézus meggyalázóit



Bűnügyek, amelyekben különös döntést hoztak a bírák.Egy szamár megsétáltatása – rongálásért: 2002 decemberében Jessica Lange és Brian Patrick megrongálta az Ohio állambeli Fairport Harbor egyik katolikus temploma előtt felállított Betlehemet. A két 19 éves fiatal átdöfte a Kisjézust és a 666-os számot firkálták a fejét.

Michael Cicconetti bíró arra kötelezte a két elkövetőt, hogy hozzák rendbe a megrongált szobrot, valamint büntetésképpen, sétáltassanak végig egy szamarat a város utcáin. A különös büntetést azzal indokolta a bíró, hogy a nyilvános megszégyenítés remek nevelési eszköz. Emellett, hogy senki se értse félre a helyzetet, az állatkertből kikölcsönzött szamárra felszereltek egy táblát, amin ez állt: „Elnézést kérünk a szamárságért!”

Egy egész tárgyalóterem letartóztatása – mobiltelefon-használat miatt: 2005 márciusában egy családon belüli erőszakkal vádolt elkövető ügyét tárgyalták, amiben Robert Restaino volt a bíró. A tárgyaláson egyszer csak megszólalt egy mobiltelefon, ám senki sem mozdult, hogy elhallgattassa a készüléket.

A New York-i bíró arra utasította a tárgyalóteremben lévőket, hogy szolgáltassák be a mobiltelefonjukat, ha nem akarják, hogy mindenkit börtönbe küldjön.

A telefon gazdája továbbra sem jelentkezett, ezért a bíró 46 embert küldött rácsok mögé. Restaino még ugyanazon a napon szabadlábra helyezte a „bűnözőket”, és azt állította, hogy nagy volt rajta a nyomása, ezért esett túlzásba, ám így is kirúgták.

Három évig terjedő szabadságvesztés – egy hot dog elemeléséért: 2014 februárjában egy térfigyelő kamera felvételéből kiderült, hogy Rickey Joe Moore egy önkiszolgáló italpultnál üdítőt tölt magának, majd odamegy a pulthoz, ahonnan elvesz egy hot dogot, amit a zsebébe rejt, végül kifizeti az italt, és távozik az üzletből.

A kamerának sikerült közelről felvennie Moore arcát és a parkolóban álló autója rendszámát is rögzítették. A férfit letartóztatták és börtönre ítélték. Habár ez elég súlyos büntetésnek tűnhet, mégis Indiana állam törvényei kimondják, hogy amennyiben valaki azért tulajdonítja el másvalaki jogos tulajdonát, hogy maradandóan akadályozza a jogos tulajdonost a tulajdona használatában, az bűncselekményt követ el.

Öt karácsony rácsok mögött – csalásért: 2013-ban azzal gyanúsították meg az ohiói Betina Youngot, hogy összesen 95 hamis személyi igazolványt és jogosítványt adott el illegális bevándorlóknak. A nőt ötrendbeli okirathamisításban találták bűnösnek, amit normális esetben 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.

Michael Holbrook bíró azonban másképpen döntött, ugyanis feltételesen szabadlábra helyezte Youngot, akit háromezer dollár bírság megfizetésére kötelezett, valamint arra utasította, hogy a következő öt év minden karácsonyán legalább három napot töltsön a rácsok mögött.

Házasság – családon belüli erőszakért: 1995-ben azzal vádolták Scott Hancockot, hogy szájon vágta a barátnőjét, Yvonne Seviert. Az ügyben Albert Mestemaker bíró hozott ítéletet, ami az volt, hogy a férfi kilenc hónapon belül vegye feleségül az áldozatot.

A bíró azzal indokolta a döntését, hogy a hagyományos amerikai értékeket akarja vele támogatni, ám a közvéleményt annyira sokkolta az ítélet, hogy azt végül visszavonták, mert félő volt, hogy nem hagyják annyiban a házasságot.

Később Mestemaker tagadta az ítéletet, mert az „nem érvényesíthető”, ám a próbaidőre bocsájtáskor kiadott hivatalos dokumentumokba ezt írták: „A vádlott és a sértett házasságkötéssel köteles kapcsolatát szentesíteni.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló