Több gyerek eltűnt a dél-kaliforniai Angeles-i erdőben



Öt különleges erdő legnagyobb rejtélye.Titokzatos pillérek: 2013-ban Louis Serna történész felfigyelt egy díszes kőoszlopra az egyik szálloda lobbibárjában. Serna többet akart tudni a pillérről, de a szálloda alkalmazottai csak annyit tudtak, hogy valaha egyszerű jelzőtábla volt.

A történész úgy döntött, hogy kapcsolatba lép a szálloda eredeti tulajdonosával, aki elmondta, hogy egy rancher találta rá az oszlopra az új-mexikói erdőben. Serna végül egy amerikai erdészeti szolgálattól tudta meg, hogy eredetileg két díszes kőoszlop helyezkedett el a Carson Nemzeti Erdőben, ahol a másik pillér sok kő között található. A történész szerint az oszlopokat az ókori felfedezők használták jelölőként a gyarmatosítás során.

Eltűnt gyermekek erdeje: 1908-ban vált védetté a dél-kaliforniai Angeles-i erdő, ahol már több megoldatlan eltűnés történt. 1956-ban a 11 éves Brenda Howell és a 13 éves Donald Lee Baker tűnt el, amikor biciklivel szerették volna felfedezni a San Gabriel Canyon területét. 1957-ben két sógornő a gyerekeikkel ment el az Arroyo Seco területre, ahol a legidősebb csemete, a 8 éves Tommy Bowman egyedül indult sétálni. Soha többé nem látták.

1960-ban a 6 éves Bruce Howard egy 80 fős kempingtúrán volt Buckhorn Flat-ben. A tábortól 275 méterre Howard elfáradt, ezért a felügyelő visszakísérte a kempingbe, ahol megvárta, hogy a gyerek majdnem eléri a tábort, majd visszament a többiekhez. Percekkel később kiderült, hogy Howard nem ért el a táborhoz.

Rosalind Ballingall: 1969-ben a 20 éves Rosalind Ballingall két barátjával utazott Dél-Afrikába, a Garden Route-be, hogy egy hosszú hétvégét töltsenek el az ismert kábítószer tanyán, a Sugar House-ban.

Ballingall úgy döntött, hogy sétál egyet a közeli Knysna-erdőben, ahonnan többé nem került elő. A nő eltűnése csak több, mint 24 órával később tűnt fel, addigra pedig az eső elmosta a nyomát, ahogy azokat a bizonyítékokat is, amelyek segíthettek volna a megtalálásában.

Anton Pilipa: 2012-ben, Torontóból tűnt el Anton Pilipa, nem sokkal az előtt, hogy meg kellett volna jelennie a bíróságon fegyverhasználat és kereskedelem miatt. A következő esztendőkben úgy tűnt, hogy örökre nyoma veszett a skizofrén férfinak, aki 2017 elején végül mégis előkerült.

Pilipát Manaus közelében, az Amazonas esőerdőben fedezték fel, ami azért különös, mert ezek szerint a férfi több határon is átment úgy, hogy senkinek sem tűnt fel. A rendőrség kórházba vitte Pilipát, aki megszökött és visszament az erdőbe, ahol később újra megtalálták.

Lars Mittank eltűnése: 2014 júliusában egy baráti társaság, köztük a 28 éves Lars Mittank, Bulgáriába indult nyaralni, a Golden Sands üdülőhelyre, aminek partján baleset érte Mittankot, akit fülön talált egy labda.

Az orvos azt tanácsolta, hogy a férfi halassza el a hazarepülést. A férfi megfogadta az orvos javaslatát, ezért a barátaival egy kevésbé kellemes helyen vettek ki szállást, ahol Mittank csak egyetlen éjszakát töltött.

A férfi különös viselkedése azzal kezdődött, hogy azt írta az anyjának, hogy tiltsa le a hitelkártyáját, mert négy idegen férfi követi. Másnap Mittank visszament a rendelőbe, ám az orvossal nem találkozott, mert hirtelen kifordult a rendelőből és elszaladt. Később a repülőtéren tűnt fel, de egyik gépre se szállt fel, ugyanis a kamerák felvétele szerint Mittank átugrott a kerítésen és eltűnt az erdőben.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló