A filmek felismerhetetlen sztárjai



A CGI és a motion capture eljárás változtatja szörnyekké a színészeket.Andy Serkis: A Gyűrűk Ura-trilógia, A majmok bolygója-trilógia, Tintin kalandjai, Star Wars: Az ébredő erő, Star Wars: Az utolsó jedik és a King Kong című filmekben játszott Andy Serkis, aki valószínűleg maga sem számított ekkora sikerre, amikor eljátszotta Gollam szerepét A Gyűrűk Ura-filmekben, amiben a CGI-mágusok megalkották minden idők egyik leghíresebb digitális karakterét.

Jelenleg Serkis a legtapasztaltabb a motion capture és a performance capture (arcjáték-érzékelős) színészkedés terén, ám úgy néz ki, hogy kicsit megunta ezeket a munkákat, mert inkább a rendezés felé fordult.

Doug Jones: A víz érintése, A Faun labirintusa, Hellboy 1-2., The Bye Bye Man és a Bíborhegy című filmekben vállalt szerepet a 192 centi magas, amerikai születésű, gumiember Doug Jones, aki az ismertségét annak köszönheti, hogy a felejthető Mimic című film forgatásán megismerkedett Guillermo Del Toro rendezővel, aki később felkérte a hüllőember Abe Sapien megformálására a Hellboy című filmben. Napjainkban a rendező és a színész nem csak kollégák, hanem barátok is.

Toby Kebbell: A Warcraft, Kong: Koponya-sziget, A majmok bolygója: Forradalom, A majmok bolygója: Háború és a Fantasztikus négyes filmekben szerepelt Toby Kebbell. A yorkshire-i születésű angol színész karrierje ígéretesen indult, mert szerepet kapott két nagy költségvetésű Disney-filmben (Perzsia hercege, A varázslótanonc), majd Guy Ritchie választotta ki A spíler című mozijához, ám a nagy áttörés elmaradt.

Kebbell színészi pályafutása érdekes irányba fordult, amikor A majmok bolygója: Forradalomban ő kelthette életre el Koba, a majmok lázadó vezetőjének alakját, amiben annyira jó munkát végzett, hogy azóta folyton megtalálják a mozgásrögzítős eljárással készített szerepekhez.

Zoe Saldana: Az Avatar, A Galaxis őrzői 1-2. és a Star Trek filmekből lehet ismerős Zoe Saldana, aki leginkább az új Star Trek-filmekben, Uhura karaktereként maradhatott meg a nézők emlékezetében, mert ebben a szerepben nem kellett felismerhetetlenségig átalakulnia.

Habár Saldana általában láthatatlan marad, mégis kedvét leli ezekben a filmekben, mert szereti az olyan szerepeket, amelyek fizikai kihívást jelentenek a számára, ráadásul annak is örül, hogy annak ellenére, hogy sikerfilmekben szerepel, mégis ki tud menni az utcára úgy, hogy senki sem állítja meg közös fényképekért.

Javier Botet: A Slender Man, REC, Mama, A múmia, Démonok között 2, Bíborhegy, Insidious: Az utolsó kulcs és Alien: Covenant filmekben szerepelt a Madridból származó Javier Botet, aki Marfan-szindrómával született. A betegség miatt Botet 2 méter magas, 56 kiló, az ujjai pedig extrém hosszúságúak.

Habár Botet fiatal kora óta érdeklődött az előadó-művészetek iránt, azt mégsem hitte volna, hogy egyszer híres rendezők fognak sorba állni azért, hogy őt foglalkoztassák.

Alan Tudyk: A Firefly, Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Én, a robot, Vaiana, Jégvarázs, Rontó Ralph, Robot Chicken, Amerikai fater és Halálos temetés című filmekben szerepelt Alan Tudyk, akinek arca ennek ellenére ismeretlen maradt, köszönhetően a motion capture eljárásnak, aminek ő az egyik úttörője. A motion picture eljárás mellett a hangja miatt is sokan szeretik Tudykot, aki már rengeteg rajzfilmhez adta a hangját.

(Forrás: nlcafe.hu)

Ajánló

Ajánló