Érdekességek a hollywoodi hírességek sétányáról



Minden, amit a csillagos utcáról tudni kell.Az ötlet 1953-ban született: E. M Stuart, a hollywoodi kereskedelmi kamara elnöke találta ki a hírességek sétányának ötletét 1953-ban. Stuart célja egy olyan közösség dicsőségének fenntartása volt, amely a világ minden részén egyet jelent a csillogással és az izgalommal.

Az eredeti ötletben karikatúrák is szerepeltek: Az első terv az volt, hogy a csillagokban a sztárok karikatúrája szerepeljen. Az ötletet végül leseperték az asztalról.

Négy kategória: Eleinte mozifilm, televízió, zene, rádió kategóriában szerepelhettek a hírességek nevei a hollywoodi hírességek sétányán. Napjainkban már van egy ötödik kategória is, az élő adás, amibe beletartózik a színház. Gene Autry az egyetlen, aki mind az öt kategóriában csillagot kapott.

40000 dollár egy csillagért: Minden nevezőnek találnia kell egy szponzort, aki vállalja a csillag elkészítésének, telepítésének és karbantartásának költségeit, ami 40000 dollár.

Stanley Kramer az elsők között a folytatásban: A hollywoodi hírességek sétányán 1960. február 8-án folytatódtak a munkálatok, amely során Stanley Kramer kapott először csillagot.

Történnek elírások: 1992-ben Dick Van Dyke nevét helytelenül Vandyke-nak írták. 2010-ben Julia Louis-Dreyfus nevéből kimaradt a kötőjel.

Posztumusz a sétányon: Ha egy híresség legalább öt éve halott, akkor posztumusz kaphat csillagot.

A nagyközönségnek várnia kellett: A nagyközönség 1958. augusztus 15-én láthatta először testközelből az első nyolc híresség (Olive Borden, Ronald Colman, Louise Fazenda, Preston Foster, Burt Lancaster, Edward Sedgwick, Ernest Torrence és Joanne Woodward) csillagát a sétányon.

A fikciós hősök is számítanak: A hollywoodi hírességek sétányán nem csak valódi emberek kaphatnak csillagot, hanem a fikciós karakterek is, akik közül eddig 16 rendelkezik csillaggal.

Muhammad Ali a sétányon: 2002-ben megállapították, hogy a box is egyfajta előadás, emiatt Muhammad Ali is csillagot kapott.

Többségben a mozisztárok: A hollywoodi hírességek sétányán több, mint 2600 név található. Ennek a számnak a 47 százaléka mozi sztár, 24 százaléka tévés személyiség. 17 százalék a zenét képviseli, 10 százalék a rádiót, 2 százalék pedig az élő előadásokat.

Egy sztár több csillaggal: A sétányon egy sztárnak több csillaga is lehet.

Kötelező díszvendég: 1968-ban döntöttek úgy, hogy a csillagok leleplezésekor kötelező a díszvendég kísérete.

Perek a csillagok körül: A hollywoodi hírességek sétányának leleplezését két per előzte meg. Az egyik ügyben a közeli ingatlantulajdonosok kifogásolták, hogy a sétány építése miatt 1,25 millió dolláros adót kell fizetniük. A másik esetben Ifjabb Charlie Chaplin követelt 400 ezer dolláros kártérítést, amiért az apja nem kapott csillagot.

450 csillag lekerült a metrófelújítások miatt: 1940-ben 450 csillagot kellett eltávolítani a metrófelújítások miatt.

Bárki ajánlhat sztárt a sétányra: Akár rajongó is beajánlhatja a kedvencét a hírességek sétányára, de csak akkor, ha az ajánló tartalmazza az illető beleegyezését.

Öt csillagot is elraboltak: Gregory Peck ellopott csillaga eddig nem került meg. Jimmy Stewartét és Kirk Douglasét egy építőmunkás otthonában találták meg.

Sok-sok Barrymore: A hírességek sétányán a Barrymore család rendelkezik a legtöbb csillaggal.

Időkapszula a hírességek sétánya alatt: 2010-ben, a sétány 50. évfordulójának alkalmából elhelyeztek egy időkapszulát, amibe Bob Barker üzenete szerepel: „Ivartalanítsd a házi kedvenced.”

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló