Klasszikus mesékKicsiknek és nagyoknak is látnia kell legalább egyszer ezeket a rajzfilmeket!Beszélő kutyák csodacsontja (1988): Hála egy mágikus csontnak, az emberek megérthetik a kutyákat és a macskákat, ám a gonosz tolvajok ellopják a csodacsontot, amit néhány bátor hős megpróbál visszaszerezni.

Irány Eldorádó (2000): Két kalandor srác egy ősi, civilizációtól elzárt faluba keveredik, ahol istennek képzelik őket. A srácok nem mondják meg, hogy tévedés történt, hanem inkább próbálnak eleget tenni az elvárásoknak.

Szivárványocska és a csillagtörpe (1985, Magyarország 1990): Szivárványocska és hűséges lova, Csillagfény minden évben elhozza a tavaszt, ám most valamiért ez nem sikerül. Annak érdekében, hogy rájöjjenek az okra, el kell jutniuk a gyémántbolygóra, hogy megmentsék a Földet a fagytól.

Hercegnő és a kobold (1991): Koboldok fenyegetik Angelika hercegnő otthonát, ezért ki kell találnia, hogy hogyan mentse meg a birodalmát. Kófic, a bányász fia bátran szembeszáll a koboldokkal, mert tudja, hogy az ellenség nem bírja elviselni a zenét.

Gondos bocsok (1985, Magyarországon 1993): Egy elárvult testvérpár úgy dönt, hogy soha többé nem fognak szeretni. Ez baj, mert a szíves bocsok világa összeomlik szeretet nélkül, ezért lesietnek a Földre, hogy segítsenek a testvérpárnak.

Ico, a bátor lovacska (1983, Magyarországon 1987): Az erdőben született Ico minden vágya az, hogy felnőttként a király lova legyen, ezért elindul a vár istállójába, ahol félelmetes titok jut a tudomására.

Szuper haver (1999): Hatalmas, amnéziás robot érkezik a Földre, és összebarátkozik egy bátor kisfiúval, Hogarttal. A kormányügynökök ennek nem örülnek.

Ebek közt a legszemtelenebb (1991): Rover Dangerfieldet egy Las Vegasban dolgozó táncosnő kutyája volt, ám nem várt események hatására, Rover egy tanyán találja magát. A lusta, luxus élethez szokott kutya nehezen alkalmazkodik a dolgos, visszafogott élethez szokott, tanyán élő állatokhoz.

Atlantisz (2001): Különc szakértőkből álló csapat próbálja megtalálni a legendás elsüllyedt várost, ám néhány kalandor célja nem az, hogy tudományos leleteket találjon, ez pedig veszélybe sodorja a mesehősöket.

Szilaj, a vad völgy paripája (2002): A mesében megismerhetünk egy musztángot, akinek az élete akár csodálatos is lehetne, hiszen egy vadregényes tájon él, ám a boldogságának véget vet az, hogy megismerkedik az emberekkel.

Gondos bocsok Csodaországban (1987, Magyarországon 1993): A koronázás előtt eltűnik Csodaország hercegnője, akinek megtalálásával a gondos bocsokat bízzák meg. A bocsok megkérnek egy Földről származó lányt, aki eléggé hasonlít a hercegnőre, arra, hogy helyettesítse a hercegnőt, amíg ők megkeresik az igazit.

Hüvelyk Panna (1994): Az 1994-es mesében az aprócska kislány rátalál a tündérkirályfira, aki a lovagja lesz. Hüvelyk Panna kalandos útja a kicsiket és a nagyokat is elvarázsolja.

 

Kincses bolygó (2002): Jim imádja a kalózokat és az elrejtett kincseket. A kisfiú űrvitorláson utazza be a bolygók közötti távolságot, hogy megtalálja a kincset. A kaland során rengetegféle fajjal találkozik.

Bűvös kard (1998): Valaki ellopja Arthur király kardját, az Excaliburt. Kayley lovag szeretne lenni, ezért a bűvös fegyver keresésére indul.

Szinbád, a hét tenger legendája (2003): A híres tengerész az önös érdekeivel foglalkozik, ám csak addig, amíg el nem jön az a nap, amikor meg kell mentenie a barátja életét.

Reszkessetek, nem hagyom magam (1994): A főszereplő gy elvarázsolt könyvtáron keresztül belép a mesevilágba, ahol három könyv szegődik társául.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló