Mi mondanivalója lehet számodra a háziállatodnak?



Válassz egy lapot a lenti képről, majd olvasd el a kedvenced üzenetét!1. Nem vagyok a gyereked:Kedves Gazdám! Nagyon szeretlek, és tudom, hogy te is szeretsz engem, de azt tudd, hogy soha nem leszek a gyereked! Ha hosszú távú, egészséges kapcsolatot szeretnél velem, akkor ne felejtsd el, hogy állat vagyok!

Ha rendelkezem is olyan tulajdonságokkal, amelyek hasonlítanak az emberekéhez, attól még egyáltalán nem valószínű, hogy rózsaszín bundára vágyom. Lakkozott karmokat, sapkát se szeretnék, ahogy azt se, hogy babakocsiban tologass.”

2. Ne kényeztess el:Kedves Gazdám! Nagyon jó vagy hozzám. Nálad jobb gazdit kívánni sem lehetne, ám szeretnélek megkérni, hogy ne kényeztess el ennyire, mert ezzel egyikünk sem jár jól Hidd el, hogy értékelem és hálás vagyok a törődésért, de nem hiszem, hogy hosszú távon jót tesz az egészségemnek a napi hatszori étkezés és a rengeteg finom falat. Nyugodtan szabj nekem határokat és tartasd be velem a szabályokat! Mindenkinek jobb, ha nem hiszem, hogy bármit megtehetek.”

3. Hagyd meg a magánszférámat:Kedves Gazdám! Tudom, hogy szeretsz. Szeretném, ha tudnád, hogy én is nagyon szeretlek téged, de arra azért figyeljünk oda, hogy ne fojtsuk meg egymást. Amikor látod, hogy pihenek, játszadozom, elfoglalom magam, akkor ne rohanj hozzám, hogy csak azért is megszeretgess, mert oda fogok kapni, ha ehhez nincs kedvem!

Kérlek, tartsd tiszteletben, hogy nem lehetünk mindig egy hullámhosszon! Ahogy én is adok neked időt és nyugalmat, hogy saját magaddal foglalkozz, úgy te is add meg nekem néha ugyanezt!”

4. Mozgást és játékot kérek:Kedves Gazdám! Lehet, hogy te nem szeretsz futni, nincs kedved naponta játszani, de kérlek vedd figyelembe, hogy valószínűleg igénylem a figyelmet és a mozgást! Erről szól a kapcsolatunk, nem? Te odafigyelsz az igényeimre, én pedig odafigyelek a tieidre. Örömöt, vigaszt, jó hangulatot adok neked, amiért cserébe te játékot (ezt mondjuk te is megkapod), futkosást és teret adsz nekem.”

5. Mi mások vagyunk:Kedves Gazdám! Különbözünk egymástól, tehát nem biztos, hogy az, ami neked jó, az nekem is jó. Például te szereted a jó fűszeres ételeket, édességet, amiket nagylelkűen megosztasz velem, de nem hiszem, hogy ez jót tesz nekem.

Az sem tesz jót az egészségemnek, ha azt hiszed, hogy nekem is napi négyszeri étkezésre van szükségem, mint neked. Hidd el, mind a ketten jobban járunk, ha betartasz bizonyos szabályokat, mert akkor tovább lehetek melletted!”

6. Légy igazán felelős gazdi:Kedves Gazdám! Tudom, hogy néha elfelejtesz, vagy nem veszel komolyan bizonyos dolgokat, de ezek közé nem tartozhat az, hogy nem adatod be az oltásomat, elfelejted a becsipezésemet, vagy nem jelentesz be az ebösszeírásnál.

Ha nem szeretnél kölyköket, vagy nem vagy hivatásos tenyésztő, akkor az ivartalanításomról se feledkezz el, főleg akkor ne, ha kertben élő, kijárós kedvenc vagyok. Tudom, hogy már így is sokat költöttél rám, de az állattartásban is vannak kötelező dolgok, amiket meg kell tenned. Elhiszem, hogy nem vagy milliomos, de tedd meg értem, amit lehet. Meg fogom hálálni, kezdve azzal, hogy szeretni foglak, amíg csak lehet.”

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló