Híres filmek, amelyek folytatására évtizedeket vártak a rajongók



Nem egyszer csalódniuk kellett a türelmes nézőknek.Néha a moziba járó közönség szerencsés, ha a kedvenc filmje folytatásáról van szó. Idén például a Bosszúállók harmadik részéről jöhettek ki úgy a rajongók, hogy tudták, csak egy évet kell várniuk a folytatásra.

Velük ellentétben a Sherlock Holmes rajongó csak reménykedhetnek, hogy még ebben az életükben látni fogják a kedvenc mozifilmjük harmadik részét. De azokról se feledkezzünk el, akik a múltban voltak kénytelenek évtizedeket várni egy-egy folytatásra!

Tron: Örökség (28 év): Leginkább a Daft Punk remek zenéje miatt ragadhatott meg a nézők emlékezetében a Tron folytatása. A látványra sem lehetett panasz, de minden másra igen. Ennek ellenére már tervezik a következő részt.

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (23 év): Több, mint két évtized után megkapta a folytatást Oliver Stone egyik legjobb filmje, ám a folytatást nem kímélték a kritikusok, a nézők pedig a távolmaradásukkal üzenték meg, hogy nem kérnek több részt.

John Rambo (20 év): Hatalmas erővel tért vissza John Rambo, a legendás hős, akit Sylvester Stallone keltett életre. A pletykák szerint nem ez volt Rambo utolsó története.

A függetlenség napja: Feltámadás (20 év): Roland Emmerich 1996-ban nagyszerű filmet teremtett A függetlenség napjával, ám a 20 évvel később érkező folytatás CGI-parádéja már a felejthető kategóriába esett.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (19 év): A rajongók nem voltak maradéktalanul elégedettek a folytatással. Sokan úgy gondolták, hogy jobb lett volna még néhány évet pihentetni Indiana Jonest, ám két év múlva érkezik az ötödik rész.

A keresztapa 3. (16 év): A keresztapa igazi filmtörténelmi siker volt, Francis Ford Coppola pedig nem titkolta, hogy az első két rész után csak az anyagiak miatt készül el a harmadik rész. Ez meg is látszott az eredményen.

Rocky Balboa (16 év): Rocky Balboa történetének végére is érzelmes pontot tettek a folytatásban, de csak ideiglenesen, mert novemberben, Adonis Creed edzőjeként, visszatér az Olasz Csődör.

Elemi ösztön 2. (14 év): Már az Elemi ösztön első része sem volt tökéletes, mégis Sharon Stone keresztbe tett lábai filmtörténelmet írt. A folytatás 14 év után érkezett, de kár volt várni rá.

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed (12 év): A széria harmadik része, Az élet mindig drága, nem hozott akkora sikert, hogy azonnal neki kellett volna állni a negyedik résznek, amit 12 évvel később mutattak be. Sokak szerint a Legdrágább az életed a Die Hard legsikeresebb része.

xXx: Újra akcióban (12 év): Az első rész után 15 évvel érkezett a folytatás, Ice Cube főszereplésével, majd 12 év várakozás után megérkezett a harmadik rész, ami elhasalt az Egyesült Államokban, de világszerte eleget kaszált ahhoz, hogy már a negyedik részen dolgozzanak a készítők.

Terminátor 3.: A gépek lázadása (12 év): A kormányzósága előtt Schwarzenegger újra eljátszotta a Terminátort. A gépek lázadása, bár nem lett kínzóan rossz, mégis messze elmaradt az első két Terminátor film minőségétől.

X-akták: Hinni akarok (10 év): Az X-akták esetében már az 1998-as első nagyjátékfilm sem volt túl élvezetes, de a 10 évvel később érkező folytatás minden várakozást alulmúlt.

(Forrás: ign.hu)

Ajánló

Ajánló