Gúnyolódnak a menyasszonyon, ha nem tud sírni az esküvőjén



Bizarr házasságkötési szokások a nagyvilágból.A legáltalánosabb esküvői hagyományokat, például a fehér menyasszonnyi ruhát, csokordobást, menyasszonytáncot mindenki ismeri, ám a világon léteznek ennél sokkal furcsább, nem egyszer morbid házasságkötési szokások.

Síró rituálé: Kínában a tucsia népcsoport menyasszonyainak muszáj az esküvő előtti 30 napban legalább napi 1 órát sírniuk. Tíz nap elteltével az ara együtt sír az édesanyjával, húsz nap múlva a nagymama is csatlakozik más női rokonokkal a közös síráshoz. A harminc nap után azt a menyasszonyt, amelyik nem képes egy jót sírni az esküvőjén, megvetik, nevetség tárgyává teszik, sőt, még el is űzhetik a falujából.

Ahol megköpködik a menyasszonyt: A maszáj esküvői hagyomány szerint leborotválják a menyasszony haját, majd az édesapja megköpködi a fejét és a mellét, hogy ezzel megáldja.

Befeketítés: Régi skót hagyomány, hogy a vőlegény barátai elrabolják a menyasszonyt, akinek ruháját ételmaradékokkal, liszttel és tollakkal kenik össze tetőtől-talpig, majd nagy lármát csapva végigvonulnak a menyasszonnyal az utcán, elűzve ezzel a rossz szellemeket, de azért is, hogy ennél megalázóbb dolog már ne érje a nőt a házasságában.

Fogreszelés érzéstelenítés nélkül: A hindu balinéz társadalomban a jegyespárnak kötelező megjelennie egy brahman papnál, hogy átessenek a rituális fogreszelésen még az esküvő előtt. Az érzéstelenítés nélkül végzett beavatkozás során a szemfogakat a metszőfogak szintjéig reszelik azért, hogy a kínok megszabadítsák a jegyespárt a gonosz szokásoktól.

Közös fűrészelés: Ez a német esküvői hagyomány azt a célt szolgálja, hogy az ifjú pár bebizonyítja, hogy képesek csapatként együtt dolgozni, ugyanis a farönk elfűrészelése egy kétkezes, hosszú fűrésszel történik.

Bálnafogat a menyasszonyért: A Fidzsi-szigeteken élő esküvői hagyomány értelmében a vőlegény egy bálnafogat ajándékoz a leendő apósának. Minél súlyosabb a bálnafog annál valószínűbb, hogy megköttethet a frigy.

Talpakat fel: Dél-Koreában a vőlegény lábára kötelet tekernek, amivel a magasba emelik, majd miután levették a cipőjét és a zokniját, botokkal és szárított hallal kezdik ütni a talpát. Ennek a célja az, hogy a jelenlévők megismerjék a vőlegényt, ugyanis arra kíváncsiak, hogy a férfi mennyire lesz rátermett férj.

Hízókúra: Mauritániában a házasságkötés előtti hónapban az arát hizlaló táborba viszik, ahol a cél az, hogy minél több kilót felszedjen az esküvő napjáig. A helyiek szerint minél kövérebb a menyasszony, annál gazdagabb a vőlegény.

Edényeket a fejre: Indiában a bihári esküvőn hagyomány, hogy az anyós cserépedényeket tesz a menyasszony fejére, akinek azokat egyensúlyozva kell köszöntenie a vendégeket. A menyasszonynak így kell bizonyítania, hogy anyaként és feleségként is képes lesz a kettős felelősség vállalásra, a házasságában pedig egyensúlyt tud teremteni.

Csirkeáldozat: Belső-Mongóliában a daur nép esküvői hagyománya, hogy a jegyespárnak közösen kell levágniuk egy csirkét. Ha a csirke mája egészséges, akkor kijelölik a házasságkötés dátumát. Ha betegségre utaló jel található a májon, akkor a párnak addig kell újabb és újabb csirkét levágniuk, amíg egészséges májút nem találnak.

Mosolyogni tilos: A kongói hagyományok szerint az esküvőn, és az esküvői fotókon, a vőlegény és a menyasszony sem nevethet, vagy mosolyoghat, mert azzal azt a látszatot keltenék, hogy nem veszik elég komolyan a házasságot.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló