Télen is látogass el az állatkertbe!



Testi és lelki feltöltődést adó programok a szürke, hideg napokra.Sokan az év végén veszik ki a szabadságukat, hogy az ünnepek előtt vagy után is legyen néhány napjuk a kikapcsolódásra. Ha te is szabadságon töltöd az év utolsó heteit, akkor ne zárkózz be a négy fal közé, hanem keress testileg és lelkileg feltöltő programokat, amik lehetnek az alábbiak is!

Irány az állatkert: A tél beköszöntével néhány állatfaj elbújik, ám mások ilyenkor jönnek elő, vagy téli bundát növesztenek, tehát mindenképpen érdemes ilyenkor is ellátogatni az állatkertekbe, ahol megfigyelheted az állatok téli viselkedését. Azért is jó ötlet a téli hónapokban felkeresni az állatkerteket, mert nincs nagy tömeg.

Korcsolyára fel: Ha felnőtt vagy, akkor is teljesen mindegy az életkorod, mert a megfelelő helyen és időben szabadon engedd a gyermeki énedet! Lélekemelő lehet, ha például visszaemlékezel a gyerekkori szép emlékekre, a szánkózásra, hóemberépítésre, hógolyózásra, de abban sem akadályozhat meg senki, hogy a téli szabadnapodat ilyesmivel töltsd.

Az önfeledt téli kikapcsolódás egyik legnépszerűbb formája a korcsolyázás. Ha kipróbálnád, akkor keresd fel a lakhelyedhez legközelebbi korcsolyapályát és tégy meg néhány kört. Ha elfáradtál, akkor egyél valami finomat, miközben olvass jó könyvet!

Téli túra: A téli táj, főleg akkor, ha leesett a hó, gyönyörű és nyugalmat árasztó, ezért testileg és lelkileg is jót fog tenni, ha csak sétálsz egyet a közeli parkba, esetleg kerékpározol a városban, megtekinted a nevezetességeket, vagy kirándulsz egyet a közeli erdőben. Túrázz bárhol, a lényeg minden esetben az marad, hogy közelebb kerülj a téli környezethez!

Spa-nap a maximális kikapcsolódásért: Az ünnepek előtt vagy után tarts spa-napot. Ezt megteheted otthon is. Ebben az esetben készíts természetes arcmaszkot, hajpakolást, merülj el az illatos habfürdőben, relaxálj, hallgass zenét vagy olvass!

Ha inkább elmennél otthonról, akkor bátran keress fel egy gőzfürdő, menj szaunába vagy egy kellemes masszázsra, esetleg manikűröztess, pedikűröztess! A pihentető délutáni alvást se tagad meg magadtól! Amennyiben estére sikerül csúcsformába kerülnöd, akkor mozdulj ki a barátaiddal vagy a pároddal!

Töltekezz művészettel: Ha év közben nem jutottál el oda, hogy megnézd azt a tárlatot, amire kíváncsi vagy, nem tudtál komolyzenei koncertre menni, akkor pótold ezeket be a szürke téli napokon! Ha művészettel kapcsolatos téli programot találsz ki, akkor menj egyedül, mert akkor nem kell másokkal foglalkoznod, tehát befogadóbb lehetsz a művészeti alkotásokra.

Téli/adventi vásárok: Ha az ünnepek előtt, vagy az után keresel egy testileg és lelkileg feltöltő programot a szürke téli napokra, akkor egyedül, vagy társasággal, menj ki egy adventi vásárba! Ez jó lehetőség arra, hogy beszerezz néhány apróbb ajándékot, vagy az ünnepi menü alapanyagait.

A vásárokban tisztálkodási, testápolási termékeket, édességet, teát és egyéb házi készítésű különlegességet is megvásárolhatsz, ha feltöltenéd a kamrádat. A téli/adventi vásárok sokkal kellemesebb légkörrel várnak, mint a plázák.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló