Dr. John McCall belehalt a félelembe, amikor megjelent a halálból visszatért felesége



Sokkoló történetek a feltámadásról.Nincs is nagyobb fájdalom annál, mint elveszíteni azt, akit szeretünk. A gyász szinte elviselhetetlen, a szomorúság pedig csak nő, amikor egy pillanatra elfeledkezünk arról, hogy már nem szólhatunk ahhoz, aki nem is olyan régen még az életünk része volt, majd újra eszünkbe jut, hogy hiába szeretnénk felhívni, vagy írni neki, már nem tudunk.

Néha azonban előfordul, hogy az, akit holttá nyilvánítottak, órákkal később, vagy már a temetésén, feltámad. Napjainkban a halálból való visszatérésre léteznek tudományos magyarázatok, de ez nem segít azon, hogy milyen sokkot él át az, aki visszatér a halálból, és azok, akik a környezetében élnek.

Íme néhány hihetetlen, de igaz történet azokról, akik a haláluk után feltámadtak.

Marjorie McCall esete: A XVIII. században, az írországi Lurganban, megbetegedett és meghalt Dr. John McCall felesége, Marjorie. Mivel a nő férje nemcsak orvos, hanem gazdag is volt, ezért Marjorie igen drága aranygyűrűt viselt a kezén.

Dr. McCall megpróbálta levenni az ékszert a halott felesége ujjáról, de az annyira megduzzadt, hogy se az özvegy, se más nem tudta lehúzni róla a gyűrűt. Az orvos végül úgy döntött, hogy gyorsan eltemetik Marjorie-t a Shankill temetőbe, ám így is elterjedt a hír, hogy a nő ujján ott van a gyűrű.

Hamarosan sírrablók nyitották fel Marjorie koporsóját. Mivel ők sem tudták levenni a gyűrűt a halott kezéről, ezért úgy döntöttek, hogy levágják az ujját, ám amikor az éles penge megvágta a bőrt, akkor Marjorie visszatért a halálból.

A tolvajok úgy megrémültek a feltámadt és felállt nőtől, hogy elmenekültek. Marjorie egyedül mászott ki a sírból, majd egyenesen hazament, ahol dr. McCall annyira megijedt a temetési ruháját viselő, vérző ujjú feleségétől, hogy holtan esett össze.

Ng Swee Hock esete: 2011 áprilisában, Malajziában, a saját testvérével birkózott a 65 éves Ng Swee Hock, aki a bunyó közben annyira rossz helyen sérült meg, hogy be kellett vinni a Penangban található kórházba, ahol az orvosok háromnegyed órán át próbálták megmenteni Ng Swee Hock életét, de 11 órakor kimondták a halál idejét. Két és fél óra múlva Ng Swee Hock ismét lélegezni kezdett.

Thomas à Kempis esete: A valószínűleg katolikus szerzetesként élő Thomas à Kempis írt egy sikeres könyvet Krisztus követéséről, amivel mindenki egyetértett. A férfi 1471-es Zwolle-i halálát követően az egyházi hatóságok úgy döntöttek, hogy szentté avatják.

Annak érdekében, hogy tovább mehessen a kanonizációjával, felnyitották Thomas à Kempis sírját, ám ekkor meglátták, hogy a holttest körmei alatt a koporsó darabjai vannak, majd a koporsón lévő karmolás nyomokat is felfedezték.

Egyértelmű volt, hogy Thomas à Kempis feltámadt a halálból, ám ennek ellenére megtagadták tőle a kanonizálást, és soha nem avatták szentté.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló