Megalapozott városi legendák



Három történet, ami esetében dokumentált esetek bizonyítják, hogy nem kitalációról van szó.A városi legendák mesélésekor előfordul, hogy a hallgatóságból valaki felszólal, hogy ezt a történetet ő is ismeri, csak más verzióban, éppen ezért sokan úgy könyvelik el ezek a sztorikat, hogy csak az emberi fantázia termékei.

Ugyanakkor léteznek olyan városi legendák is, amelyek esetében dokumentált esetek bizonyítják, hogy nem kitalációról van szó.

Holttest a könyvtárban: Már sok történetmesélő fantáziáját beindította, hogy egy holtestet nem szállítanak el időben a megfelelő helyre, mert senkinek sem tűnik fel, hogy az illető meghalt. Az ilyen városi legendák egyike arról szól, hogy egy munkamániás kolléga rosszul lesz az asztalánál, és meghal, de ezt napokig senki sem veszi észre, mert mindenki azt hiszi, hogy csak elmélyedt a munkájába.

A történet másik változatában egy könyvtár a helyszín, ahol azért nem jön rá senki, hogy egy ember meghalt, mert azt gondolják, hogy csak csendben olvasgat. Ez az a verzió, ami tényleg megtörtént. A dokumentált eset 1969. november 28-án történt, amikor a 22 éves Betsy Aardsma beült a State University könyvtárába azért, hogy a szemináriumi dolgozatán dolgozzon, ám valaki egyetlen késszúrással megölte.

A lány szívét ért döfés leginkább belső vérzést okozott, ráadásul Aardsma piros ruhát viselt, tehát a viszonylag kevés vért nehéz volt észrevenni. Ez volt az oka annak is, hogy a helyszínre kiérkező mentők eleinte azt gyanították, hogy a diák rohamot kapott. Az, hogy a lányt leszúrták, csak a boncoláskor derült ki.

Halloweeni gyilkosság: Legalább egy esetben tényleg megtörtént, hogy dekorációnak nézték az emberi maradványokat. A dokumentált eset 2015-ben történt, amikor a 31 éves Rebecca Cade brutális bántalmazás áldozata lett az ohioi Chillicothe városban.

A nő el akart menekülni a támadója elől, de amikor megpróbált átmászni egy kerítésen, akkor a nyaklánca fennakadt. A sérülése miatt egyébként is rossz állapotban lévő áldozat elájult, nem sokkal később pedig meghalt.

A holttestet több járókelő is látta, de arra gondoltak, hogy biztos csak halloweeni dekoráció. A rendőrséget csak jóval később értesítették, méghozzá egy gondnok, aki le akarta venni a dekorációt, ám akkor rájött, hogy az egy igazi holttest.

Liftből guillotine: Egy ember egyedül utazik a liftben, amikor áramszünet, vagy egy műszaki hiba miatt, a felvonó két emelet között megakad. A csapdába esett utas kifeszíti a lift ajtaját, és látja, hogy a következő szint olyan közel van hozzá, hogy tulajdonképpen csak ki kellene másznia, hogy feljusson.

A főhős nekirugaszkodik, megkapaszkodik a következő szint padlójában, és éppen elkezdi felhúzni magát, amikor a lift elindul, ezzel véres fordulatot adva a történetnek. Egyes verziók szerint a lift lefejezi az főszereplőt, míg más esetekben „csak” a kezét vagy a lábát vágja le.

A városi legenda annyira morbid, hogy könnyű kitalációnak bélyegezni, ám tény, hogy a houstoni St. Joseph Kórházban dolgozó Hitoshi Nikaidoh egy lift miatt halt meg 2003-ban. A tragédia akkor történt, amikor az orvos be akart szállni egy liftbe, ám annak rosszul működött az ajtaja, ezért hamarabb becsukódott, minthogy az orvos teljesen belépett volna. A lift elindult, magával vonszolva a tehetetlen testét, amit az első emeletnél fejezett le.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló