Sokat elárul rólad a kedvenc horrorfilmedVálaszd ki az alábbi listából azt a produkciót, amelyiket a legjobban szereted, és olvasd el, hogy a szakértők szerint, mit mesél az a személyiségedről!Mindenkinek van kedvenc regénye, zenéje, filmje, amit bárhol, bármikor, bármilyen hangulatban örömmel olvas, hallgat vagy néz. Ezek az örök kedvencek sokat elmondhatnak az ember személyiségéről, gondolkodásmódjáról.

A szakértők szerint ez a horrorfilmekre is igaz. Íme!

A halál angyala (Sleepaway camp): Ezt a horrorfilmet általában azok szeretik, akik az életük egy pontján kívülállónak érezték, vagy érzik, magukat, és próbálják elrejteni a valódi személyiségüket a szörnyetegek elől.

Péntek 13 (Friday the 13th): Ennek a horrornak a rajongói akkor érzik jól magukat, ha olyan szerepet játszhatnak, amiben magabiztosnak, erősnek, elszántnak érzik magukat.

Cannibal Holocaust: Sok elmélet létezik, hogy mi lehet a film főmotívuma. Az egyik szerint a xenofóbia, avagy az, hogy az emberek néha szeretik emlékeztetni magukat arra, hogy a világ annál veszélyesebb hely, mint azt a közvetlen környezetükben tapasztalják, érzik. Egy másik teória szerint a film rajongói bizalmatlanok a fősodrú médiával szemben.

Hellraiser: A pszichológiai megfigyelés szerint azok, akiknek ez a horror a kedvence, nem bánnák, ha a Cenobiták megkínozná őket.

Sóhajok (Suspiria): A New York Times szerzője szerint a Sóhajok legfontosabb üzenete az az ősi szorongás, hogy a nők csak akkor szerezhetnek hatalmat, ha valamilyen természetfeletti képességgel rendelkeznek.

Az ördögűző (The Exorcist): A szakértők szerint kétféle rajongó létezik Az ördögűző esetében. Az egyik pszichológiai szempontból annyira erősnek és stabilnak érzi magát, hogy egy démon se szállhatná meg. Ezzel szemben a másik labilis, aki nem minden helyzetben tudja uralni az érzéseit, a társadalmi normáktól való eltérésére pedig jó mentség lehetne a démoni megszállás.

A texasi láncfűrészes mészárlás (The Texas Chainsaw Massacre): Akik rajonganak Bőrpofáért, azok valójában saját diszfóriájukat látják benne. Ez azt jelenti, hogy valaki úgy érzi, hogy valami nincs rendben vele. Az is lehet, hogy a rajongókat még felnőttként is a gyerekkori problémáik kínozzák.

Fűrész (Saw): A rajongók úgy gondolhatják, hogy igazságot kell tenni ebben az igazságtalan világban, ugyanis a filmben a gyilkos az etikai kódexe alapján bünteti meg azokat, akiknek bűnei felett szemet hunyt a gyáva modern társadalom.

Az élőhalottak éjszakája (Night of the living dead): Douglas Rushkoff amerikai szerző szerint azok, akiknek Az élőhalottak éjszakája a kedvenc horrorja, valójában arra vágynak, hogy kiszakadhassanak ebből a technológia uralta világból, mert szeretnének egy olyan helyen élni, ahol a túlélési ösztön sokkal fontosabb, mint a minél több Facebook like iránti csillapíthatatlan vágy.

Emellett a ’68-as horrorfilmben nem túl bonyolult az élet, mert vagy megeszik az agyadat, vagy te loccsantod szét valaki más fejét. Középút nincs. Az ilyen filmek állítólag azokat vonzzák, akik nem értékelik sokra az emberéletet, ezt pedig azzal teszik elfogadhatóvá maguk előtt, hogy zombis fantáziákba menekülnek.

Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm street): Ezért a horrorfilmért általában azok rajonganak, akiknek a gyermekkori félelmei nagyban befolyásolhatják a felnőttkori életüket.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló