Vetőmag eső zúdult egy házra



Különös jelenségek, amikre nincs logikus magyarázat.Az élet a mai napig szül olyan furcsa történeteket, eseményeket, amikre nem találunk hihető magyarázatot. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a jelenség szemtanúja csak kitalálta a történetet, ám abban az esetben, ha valaki hajlandó elrugaszkodni a realitás talajáról, akkor szellemeket, más természetfeletti erőket sejthet a dolgok hátterében.

A túlvilági magyarázatokra manapság inkább legyintünk, de nem is olyan régen, még komolyan hittek az ilyesmiben az emberek. Legyen bárhogy, az biztos, hogy az alábbi furcsa jelenség esetében máig nincs logikus magyarázat.

Vetőmag eső (1979. február): Az angliai Southamptonban élő Roland Moody alaposan meglepődött, amikor kicsi, több száz, zselészerű anyaggal bevont, mustármag potyogott a télikertje üvegtetőjére. Az egyik szomszéd, Mrs. Stockley, elárulta Moody-nak, hogy az előző évben vele is hasonló történt.

A következő napon kukorica, borsó és bab magok hullottak Moody otthonára, míg a két oldalsó szomszédja borsót és babot kapott. A jelenség fokozatosan megszűnt. Moody elmondta, hogy az égi áldásból jó minőségű zöldség termett. Azt soha nem sikerült megmagyarázni, hogy honnan, miért jött a vetőmag eső.

Hornsey Coal Poltergeist (1921. január): Január 1-jét Frost úr rendelt egy rakomány szenet, amit a londoni otthonába, a Ferrestone Road 8-ba szállítottak. Ezzel a szénnel azonban valami nem volt rendben, mert a kandallóban felrobbant, vagy szabályosan kiugrott onnan, elsétált és eltűnt. A széndarabok tehát maguktól mozogtak, ám ezt egyedül Frost úr látta.

Kiderült, hogy a szén a brit bányákból származott. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy talán a bányászok dinamitot kevertek a szénhez. Mások a földtől elrugaszkodott magyarázattal rukkoltak elő, mert szerintük Frost úr dühös bányászok szelleme okozta poltergeist jelenségnek volt a szemtanúja.

Április 1-jén az 5 éves Muriel Frost meghalt, állítólag azért, mert halálra rémült a poltergeist jelenségtől. A kislány testvére, Gordon idegösszeomlást kapott a nővére halála miatt, ezért kórházba került. Az rejtély, hogy a tragédiák után mi történt a Frost családdal, és az sem derült ki, hogy valójában miért viselkedett különösen a szén.

A háromszemű ember (1949. november): Dél-Karolinában, a Columbián tanultak azok a diákok, akik késő esténként a Longstreet Színház közelében szerettek sétálni. Az egyik alkalommal megláttak egy szürke arcú, ezüst öltönyt viselő férfit, aki félrehúzott egy aknafedőt, majd eltűnt a csatornában.

A furcsa idegent „Öltönyös Férfi” néven emlegették. 1950 áprilisában egy rendőr találkozott vele, csirkemaradványok közelében. A rendőr a férfira irányította a zseblámpáját. Így látta meg, hogy az idege homlokán egy harmadik szem van. A rendőr a kocsijához rohant, hogy erősítést hívjon, ám mire a kollégái megérkeztek, addigra a férfi eltűnt.

Valójában kézzelfogható bizonyíték nincs, ami azt igazolná, hogy a háromszemű férfi valaha létezett, tehát az sem derült ki, hogy tréfáról, szellemről, űrlényről, vagy talán egy kutyáról volt-e szó. Ami biztos, hogy az 1990-es évek elején is voltak, akik azt állították, hogy látták a háromszemű idegent.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló