Ismerd meg India legkülönlegesebb helyeit



Ajtó nélküli házak, templomként tisztelt motor és halhatatlanok földje is szerepel az alábbi listán.Gyanganj, a halhatatlanok földje: Az indiaiak szerint a Himalája jeges csúcsain, egy másik dimenzióban élnek a halhatatlanok. Gyanganj egy titkokkal teli hely, ahol a halhatatlanság és az élet legnagyobb rejtélyei találhatóak.

A Vízum istenség: Indiában a vízumnak külön istene van, ezért azok, akik vízumot igényelnek, ellátogatnak a Hyderabadban található Chilkur Balaji templomba. A vízum templomát hetente több, mint 75 ezeren keresik fel.

Shani ajtó nélküli házai: Shingnapur faluban 35 kilométeren keresztül ajtó nélküli házak sorakoznak. Ez alól az iskola és a bank sem kivétel. Településen nagyjából 4000, Shani istenben hívő, ember él, méghozzá biztonságban, ugyanis a faluban senki sem követ el bűncselekményeket.

Shivpuri lebegő köve: Állítólag természetfeletti erővel rendelkeznek a Pune-ban található lebegő kövek. A legenda szerint Qamar Ali egy olyan muszlim családba született, ahol mindenki büszke volt az izmos testére.

Qamar jobban szeretett az életről gondolkodni, érdekelődött a spiritualizmus iránt, böjtölt és meditált, aminek eredményeként megvilágosodott. Amikor Qamar haldoklott, akkor arra kérte az embereket, hogy tegyenek mellé egy követ, amit majd két méteres magasságba fog emelni, amikor tizenegy férfi a kő alá teszi a jobb hüvelykujját, és azt mondják „Qamar Ali Darvesh”.

Állítólag ettől a naptól fogva fel lehet így emelni a köveket a földről, ám ezt csak férfiak próbálhatják meg, nők nem.

Jwala Ji örökké égő lángja: A Kangra régióban található Jwala Ji India egyik legősibb és legkülönlegesebb helyszíne, ugyanis a templomban található örök lángok ősidők óta égnek. A Shiváig visszavezetett legenda arról szól, hogy Vishnu 51 darabra vágta Sati testét, a darabok pedig különböző helyeken landoltak a földön. Ezeket Shaktipeethsnek nevezik.

Az indiaik szerint Jwala Ji is ilyen hely. A legendától eltekintve, már sokan próbáltak rájönni arra, hogy valójában honnan szerezhetik a lángok azt a végtelen energiát, ami miatt nem alszanak ki.

Nyugat Bengál szellemfényei: Rengeteg színes fénynyaláb ragyog a mocsarak felett Nyugat-Bengál lápos vidékein, ahol sokan az életükkel fizettek azért, mert kíváncsiságtól hajtva, megpróbáltak a fények közelébe férkőzni. Mások megőrültek.

A halászok hátborzongatónak tartják a fényeket, amelyek miatt gyakran eltévednek. Ugyanakkor ilyen szellemfények nem kizárólag Nyugat-Bengáliban láthatóak, hanem Egyesült Királyságban, Finnországban és Észtországban is észleltek már ilyen jelenségeket, amiknek létére egyelőre nincs logikus magyarázat.

Baba: Az indiai templomokról valószínűleg nem egy 350 köbcentis Royal Enfield motorkerékpár jut az emberek eszébe, éppen ezért érheti meglepetésként a turistákat az, hogy Chotila falujában egy motort tisztelnek templomként.

A járművön a falu vezetőjének fia közlekedett, ám a férfi halálos balesetet szenvedett, amikor 1998-ban egy fának hajtott. A tragédia után a rendőrség a kapitányágra szállította a motort, de az másnap eltűnt onnan. Később a baleset helyszínén találták meg.

A rendőrök újra elvitték a motort, de most kiürítették a benzintartályt és leláncolták, ám ennek ellenére, ki tudja hogyan, de a motor ismét visszakerült a baleset helyszínére. Végül otthagyták, és templomnak nyilvánították.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló