Férfiak vérét szívja yakshi, az Indiaik vámpírjaAz indiai folklór legendás szellemei és kísértethistóriái.Yakshi: Kerala leghíresebb szelleme yakshi, aki életében egy áruló, csábítónő nő volt, amíg erőszakos halált nem halt. Yakshi a magas pálmafák tetején él, ahova gyönyörű nő képében csábítja fel a férfiakat, akiknek aztán megissza a vérét.

A legenda szerint Yakshi egy Mangalathu nevű nő volt, aki gazdag családba született a Dél-Travancore-i Kanjiracode-ban (ma Tamil Naduban). Az álomszép Mangalathu udvarhölgyként alakított ki bensőséges kapcsolatot a király fiával és annak riválisával. Miután a szolgálója megölte, Mangalathu yakshi lett, tehát tulajdonképpen vámpír.

Pishach: Az indiai legenda szerint Krodha isten fiai, vagy Dakṣa lányai a Piśācák, akik bármilyen formát képesek felvenni és láthatatlanná tudnak válni. Az emberi energiával táplálkozó démonok olykor embereket birtokolnak, megváltoztatják azok gondolatait, valamint betegségekkel és rendellenességekkel, például őrülettel sújtják az áldozataikat.

A hiedelmek azt is állítják, hogy a Piśācák a halottak húsát fogyasztják, és általában temetőkben, vagy halállal és kosszal kapcsolatos helyeken tanyáznak.

Boba: A bengáli hiedelmek szerint Boba egy rosszindulatú szellem, ami azokat az embereket támadja és fojtja meg, akik a hátukon fekve alszanak. Egyesek szerint ez valójában egy természetfeletti magyarázat az alvásparalízisre, ami során az emberek nem tudnak mozogni, vagy beszélni, és olyasmiket hallucinálhatnak, mint például egy öreg boszorkány, tehát Boba.

Baak: Az Assamban élő emberek szerint Baak egy groteszk külsejű, gyilkos természetű, halakat fogyasztó lény, ami a tavakban él. A hiedelmek szerint miután Baak megöli az áldozatát, a mély vízbe rejti annak holttestét, majd felveszi az alakját, hogy további áldozatokat keressen.

Nishi: Az indiai legenda szerint Nishi egy veszélyes szellem, amiről általában Bengáliában hallani. A történet szerint Nishi éjszakánként szólítja meg az áldozatát egy számára ismerős hangon, majd olyan alakot vesz fel, amit a kiszemeltje nem lát teljesen, mert mindig messze van, vagy az áldozat egyik ismerősének formáját ölti fel. A szellem általában egy elhagyatott területre vezeti az áldozatát, majd ott megmutatja neki az igazi alakját és megöli.

A hiedelmek szerint a nishik olyan emberek szellemei, akiknek nem volt tisztességes temetése, ezért nem léphettek át a túlvilágra, esetleg balesetben haltak meg, vagy váratlanul érte őket a halál.

Hastar: Néhány indiai legenda szerint Hastar egy elátkozott hindu isten, aki a Bőség istennőjének gyermeke. Mivel egyetlen hindu szentírás sem említi, ezért sokak szerint csak egy kitalált istenről van szó, de az igazság az, hogy sok más hindu istent sem említenek a könyvek, mégis sokan kedvelik őket.

A legenda szerint az univerzum születésekor 16 millió istennek és istennőnek adott életet az istennő, aki az első gyermekét, Hastárt szerette a legjobban. Hastár azonban elképesztően kapzsi volt, minden vagyont magának akart, ezért ellopta az istennő összes aranyát, ám amikor a gabonára is rátette volna az enyves kezét, akkor a testvérei elkapták és darabokra törték.

Az istennő iránta érzett szeretete azonban megakadályozta, hogy Hastár szétszóródjon az univerzumban, viszont ennek feltétele az volt, hogy senki sem ismerheti, tehát idővel mindenki el fogja felejteni.

Muhnochwa: Elsősorban Kanpurban hallani a rettenetes Muhnochwáról, ami egy olyan erőszakos lény, ami állítólag lemarja az emberek arcát és megöli őket. A 2000-es évek elején rengetegszer emlegették a szörnyet a város lakói, ugyanis őt tették felelőssé több 2002-es támadásért, amelyek esetében horzsolásokkal az arcukon jelentkeztek az áldozatok.

India számos más területén is rettegtek a lénytől az emberek, ugyanis sok falu támadásokat jelentett. Ugyanakkor azt senki sem tudja, hogy pontosan hogy néz ki Muhnochwa, ugyanis egyes leírások szerint homályos, míg mások szerint hatalmas rovarra emlékeztet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló