A Trónok harca fináléja után maradt legnagyobb kérdések



Spoileres dolgok, amik szöget üthettek a rajongók fejébe.Hova megy Jon? – Jon megint elárulta az Éjjeli Őrséget és a Vadakkal állt össze? Miért vállalta önként a száműzetést? Miért van Éjjeli Őrség, ha a Mások és a Vadak sem fenyegetik Westerost?

Miért (nem) kegyelmeztek meg Jonnak? – Szürke Féreg hogyan tudta megállni, hogy ne ölje meg ott helyben a férfit? Egy zsoldosvezér miért tudta egy olyan tússzal zsarolni a Hét Királyságot, akit valójában senki sem akart királynak?

A Starkok miért nem szegték meg az alku rájuk eső részét, miután Szürke Féreg a világ másik végére hajózott? Miért nem hozta fel senki, hogy Jon a jogos trónörökös? Varys levelét megkapták a címzettek?

Mi lett a dothrakiakkal? – Furcsa, hogy Daenerys leghűségesebb alattvalói egyszerűen eltűntek, holott nekik kellett volna az egyik legnagyobb problémát okozniuk. A dothrakiak minden szó nélkül beletörődtek imádott Khaleesijük halálába?

Bran miért nem mondta meg Aryának, hogy mi van nyugatra? – Ha Bran mindent lát, akkor ezt is tudnia kellene, nem?

Valójában egyik prófécia sem számított? – A Trónok harca rajongói leginkább a sorozatban és a regényekben szereplő jóslatok alapján állították össze a saját elméletüket, de aztán a fináléban egyik prófécia sem kapott különösebb jelentőséget, még az sem, amelyiket felemlegették az utolsó részekben. Lehet, hogy a Trónok harca egyik tanulsága az, hogy a világ sorsáról nem a próféciák döntenek?

Hogyan teleportált Szürke Féreg Jon elé? – Szőrszálhasogatásnak tűnhet, de mégis furcsa, hogy Szürke Féreg hogyan került Jon elé.

Mi a helyzet Drogonnal? – A fináléban Drogon miért a Vastrónt pusztította el Jon helyett? Miért érdekli ennyire Brant és a Tanácsot a holléte, ha nem is jelent veszélyt? Bran miért nem képes belevargolni egy sárkányba, hogy irányítsa?

Miért nem lett polgárháború? – A Trónok harcától kicsit idegen módon, 5 percen belül sikerült megoldani azokat a problémákat, amiket az évtizedek óta tartó háborúk és ellentétek okoztak, pedig reálisan nézve nagyobb hatalmi válságot kellett volna okozniuk.

Milyen szerepet játszottak a Mások jelképei, mitológiája? – A rajongók sokat elmélkedtek a Mások sajátos jelképrendszerén, de a finálé után úgy néz ki, hogy kár volt. Az Éjkirály eredetét korábban elárulták, de a motivációi, a rítusai, a különös „vonzódása” Branhez ugyanolyan ködös, mint az évad elején volt.

Hol a tél? – Hova lett a Ned Stark által beharangozott tél? Miért volt csodás napsütés Királyvár felett, amikor Jaime hóesésben indult északnak a hetedik évad végén? A finálé elején hó vagy pernye hullt? Az időjárás miért nincs hatással Arya útjára? Miért nem befolyásolja Jon és a Vadak útját Északra? Miért nem jutott eszébe senkinek, hogy hogyan fogják túlélni a telet? Ennyi volt az elmúlt évszázadok legsúlyosabbjának beharangozott tele?

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló