Ezekkel a sorozatokkal helyettesítheted a Trónok harcát



Ha szeretted a népszerű szériát, akkor az Eufória, a Doom Patrol vagy például a Harcos is elnyerheti a tetszésedet.A Trónok harca utolsó évada és fináléja nem nyerte el minden rajongó tetszését, ám a befejezés mégsem lett annyira rossz, hogy azt követően ne hiányolnák a nézők a kedvenc sorozatukat. A Trónok harca után maradt űrt nem könnyű betölteni, de azoknak, akiknek tetszett az a sorozat, az alábbi listában szereplő szériák is bejöhetnek.

Doom Patrol: A DC Universe Titánok című sorozatának spinoffja néhány szedett-vedett hősből álló csapatról szól. A többek között Brendan Fraser, Matt Bomer, Alan Tudyk és Timothy Dalton főszereplés készült, abszurditástól távolról sem mentes Doom Patrol története arról szól, hogy a csapat mentorát elrabolja a természetfeletti erővel rendelkező Mr. Nobody.

A Cyborg által vezetett csapat feladata a mentor kiszabadítása, ám ez távolról sem könnyű feladat, hiszen a hősök képtelenek együtt dolgozni, ráadásul a csapat minden tagjának megvan a maga démona, akit le kellenek győznie.

Eufória (Euphoria): Sam Levinson, a legendás Barry Levinson fia készíti az Eufóriát, ami az HBO következő nagy formátumú sorozatának tűnik, ami nagyon intim dolgokról fog mesélni a nézőknek, méghozzá audiovizuális, kendőzetlen módon.

A Zendaya főszereplésével készült sorozat középpontjában egy csapatnyi középiskolás kamasz áll, akiknek olyan kihívásokkal kell megküzdeniük, mint a drog, a szex és az erőszak.

Harcos (Warrior): A legendás harcművész, Bruce Lee találta ki a Harcos alapötletét, ami az 1870-es években játszódik. A sorozat egy kínai harcművészről szól, aki az elveszett húga keresése közben San Franciscóba ékezik, ahol összeakad a helyi maffiával.

A sorozat készítői tisztában voltak azzal, hogy Bruce Lee öröksége csak a legjobbat érdemli, ezért nem spóroltak a harcjelenetekkel, amelyek túlmutatnak azon, amit a sorozatok általában nyújtani tudnak.

Watchmen: Minden idők egyik legkomplexebb képregényéből egyszer már készült egy komoly film, ám Zack Snyder alkotása inkább stílusos volt, mint mély. Most Damon Lindelof kapott esélyt arra, hogy sorozatot készítsen az alapanyagból.

Az első előzetes alapján az már biztosnak látszik, hogy Lindelof alaposan átdolgozta Alan Moore művét, ráadásul az ősszel bemutatásra kerülő Watchmen inkább lesz folytatás, mint konkrét adaptáció, tehát a készítők nyugodtan szabadjára engedhetik a fantáziájukat.

Csernobil (Chernobyl): A Csernobilt végignézni nem lesz könnyű, hiszen valószínűleg már te is hallottál az 1986-ban bekövetkezett csernobili atomkatasztrófáról, aminek nemcsak politikai és kulturális hatásai voltak, hanem ténylegesek is, amelyek a mai napig befolyásolják a világot.

A katasztrófáról készített ötrészes minisorozat története nem arról szól, hogy a tragédiát meg lehetett volna-e előzni, hanem arról, hogy annak hatásait hogyan lehetett volna minimalizálni, ha a döntéshozók nem a tagadással, eltussolással foglalkoztak volna.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló