Az X-Men-filmek ellentmondásai



Ezek a jelek bizonyítják, hogy az idővonal mindent összekuszált.Farkas fémkarmai: A Farkas végén Logan elveszti az adamantium karmait. Az eljövendő múlt napjaiban azonban már ismét megvoltak Farkas fémkarmai. Ezt talán ki lehet magyarázni azzal, hogy Magneto, a jó szándéka jelenként, segített Farkasnak, de akkor erre utalnia kellett volna a filmnek.

Az új Angyal: Az X-Men: Az ellenállás végében és az Apokalipszisben két különböző Angyal jelent meg. Az egyértelmű, hogy sok minden máshogy történt, miután Farkas megváltoztatta az idővonalat, de mégis különös, hogy Angyal évtizedekkel korábban született, és nem egy gazdag fiú, hanem egy utcai harcos.

Két Trask: Az Őrszemeket létrehozó Bolivar Trask két teljesen különböző inkarnációját ismerhették meg a nézők Az eljövendő múlt napjaiban és Az ellenállás végében.

Caliban: Az X-Men: Apokalipszisben, majd az egy éven belül érkezett Logan – Farkasban is szerepelt Caliban, ám a karakter két teljesen más történetet kapott. Az első filmben még könyörtelen gonosztevőként mutatták be, míg a másikban már X Professzorra vigyázott.

Állítólag a két rendező, Bryan Singer és James Mangold, túl későn vette észre, hogy Caliban ábrázolásával ellentmondanak egymásnak. Mentségükre legyen mondva, hogy a Logan egyébként sem tartozik szorosan az X-Men-kánonhoz.

Xavier és az igazmondás: Nem kizárt, hogy Xavier megrögzött hazudozó. Erre utalhat az is, hogy az X-Men - A kívülállókban azt mondta Farkasnak, hogy Magneto segített Cerebro megtervezésében, de Az elsőkben már arról van szó, hogy Bestia készítette a gépet, még az X-Menhez való csatlakozása előtt.

Az elsők abban is ellentmond az eredeti filmnek, hogy Magneto nem saját maga alkotta a sisakját, hanem ellopta azt Sebastian Shaw-tól.

Deadpoolnak eredettörténetei: Habár legalább Deadpool karakterét minden filmben Ryan Reynolds alakítja, mégis ő az egyik többször bemutatott karakter, aki miatt a nézők összezavarodhattak.

Az X-Men kezdetek: Farkasban, majd a Deadpoolban bemutatott eredettörténet élesen különbözik egymástól, ám a Deadpool 2. stáblistás jelenete erősen arra utal, hogy Wade Wilson örülne, ha mindenki elfelejtené az X-Men kezdeteket.

A Főnix: A legnagyobb különbség Az ellenállás vége és a Sötét Főnix között az, hogy a korábbi filmben Jean elnyomott, sötét oldalaként mutatták be a Főnixet, ám ezzel szemben az új filmben már egy nagy erejű, kozmikus entitásról van szó.

Jogos, hogy az X-Men-trilógia harmadik részében történtek nagy részét kitörölte Az eljövendő múlt, de a Sötét Főnix közvetlen előzményében, az Apokalipszisben már megmutatták, hogy Jean elő tudja hívni magából a Főnixet, tehát a sorozat két utolsó része komoly ellentmondásba került egymással.

Professzor elfelejti Logant: Kifejezetten furcsa, hogy Xavier meglepődik Farkas felbukkanásán a 2000-es X-Men - A kívülállókban, hiszen korábban már kétszer találkoztak. Az X-Men: Az elsőkben Magneto és ő rá akarták venni Farkast, hogy csatlakozzon hozzájuk, majd az X-Men kezdetek: Farkas végén a Professzor volt az, aki segített az X Fegyver program alanyainak a szökésben.

Xavier ikertestvére: Az ellenállás vége stáblistás jelenetében a halottnak hitt X Professzor átvitte a tudatát Moira MacTagger eszméletlen páciensének a testébe, ám az már csak a DVD audiokommentárjából derült ki, hogy ez az ember Xavier ikertestvére volt. A fura az, hogy korábban és később sem esett szó arról, hogy a Professzornak van egy testvére.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló