Hindu mantrával teheted jobbá az életedet



Mondd el meditálás közben az ősi szövegeket, amelyek képessé tehetnek arra, hogy megteremtsd az életbe azt, amire a legjobban vágysz.Ha szeretnéd meditálás közben kipróbálni az alábbi hindu mantrák valamelyikét, akkor gyújts gyertyákat és illatos, keleties füstülőt! Az oltárodat díszítsd hindu elemekkel! Helyezkedj el, lélegezz mélyeket, hangolódj rá a műveletre! Ismételd el az általad választott mantrát annyiszor, ahányszor csak szeretnéd. Hagyd, hogy átjárjon a nyugalom, a szeretet, az együttérzés, és engedd megpihenni a testedet, a lelkedet!

Ezt követően bármit kívánhatsz, bármire koncentrálhatsz, mert a tudatod annyira tiszta lesz, hogy könnyen megteremtheted, amit szeretnél.

Om Gum Ganapatayei Namaha mantra: Ennek a mantrának a magyar jelentése az, hogy „Meghajlok Ganesha isten előtt, aki elhárítja az összes nehézséget és akadályt az utamból. Áldást és védelmet kérek tőle.”

A bölcsesség, a tudás, a bőség, a szépség és az együttérzés hindu istene Ganesha, akinek a mantrája a spirituális fejlődést, egy magasabb tudati szintre jutást segíti, de gyógyító ereje miatt a fizikai testre és az energiaszintünkre is remek hatást gyakorol, valamint segít elhárítani a mentális és külső problémákat is.

A hindu mantrát elismételheted hangosan, de magadban is. Leginkább akkor lehet a segítségedre, ha nagy dilemmába kerültél, esetleg utazás előtt állsz.

Hare Krisna: A lelki megvalósítás leghatékonyabb módja. A transzcendentális hangvibráció éneklésével felébresztheted a benned szunnyadó Krisna-tudatot.

Íme a mantra:

„Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare, Hare Ráma, Hare Ráma, Ráma Ráma,
Hare Hare”

GAYATRI MANTRA: A Védákban, vagyis az emberiség legősibb szentiratában őrzött Egyetemes Ima a Gayatri Mantra, amit úgy kell ismételgetned, hogy közben annak értelmét végig fejben tartod. Ha ez sikerül, akkor te is kialakíthatod magadban azt az örömteli és békés attitűdöt, amely a hindu emberekből sugárzik.

Az eredeti szöveg így hangzik:

„OM
BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT”

A mantra magyarra fordítva:

„Om
A Három Világot beragyogó Legfelsőbb Fény
Világítsa meg tudatunkat és
Irányítsa értelmünket az Erényesség útjára!„

Om Namah Shivaya mantra: Ez a mantra valójában egy köszöntés, ami magyarul így hangzik:„Meghajolok Shiva előtt.”

A hinduizmusban Shiva az átváltozás istennője, ez a mantra pedig az egyik legkedveltebb a hívők körében, ugyanis nyugtató, lazító hatása van, segít az összpontosítás fejlesztésében, az istenségtől kapott életerő köszöntésében és tiszteletében.

Abban az esetben, ha meditálás közben ezt a mantrát ismételgeted, akkor közben képzeld el, hogy meghajolsz a belső önmagad előtt, ami segít visszaszerezni az önmagadba vetett hitedet és bizalmadat!

Aszató má szadgamaja: Ez a mantra valójában Bṛhadāranyaka Upaniṣad verse, ami fohászként is elterjedt. A gyönyörű fohásszal Istenhez imádkozhatsz, hogy szabadítson ki az érzéki lét homályából, az azzal járó halandóságból, és vezessen át a felébredt öntudat valóságába, világosságba és a halhatatlanságba.

Az eredeti szöveg így hangzik:

ÓM aszató má szadgamaja!
Tamaszó má dzsjótir gamaja!
Mritjor má'mritam gamaja!
ÓM, sántih, sántih, sántih.

Ha inkább magyarul mondanád, énekelnéd a mantrát, akkor a szöveg így hangzik:

ÓM vezess engem a káprázatból és nemlétből az igazságba és a valóságba,
vezess engem a homályból a világosságba,
vezess engem a halálból a halhatatlanságba.
ÓM béke, béke, béke.”


(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló