Kevésbé ismert tények a 25 éves Jóbarátokról



Ezeket az érdekességeket talán még nem hallottad a népszerű tévésorozatról.Courteney Cox nem kapott Emmy-jelölést: Lisa Kudrow hat, Jennifer Aniston öt, Matt LeBlanc három, David Schwimmer és Matthew Perry egy Emmy-jelölést kapott. Courteney Cox egyet sem.

Jennifer Aniston majdnem nem tért vissza az utolsó évadra: A Jóbarátok utolsó évadaira már beindult Jennifer Aniston hollywoodi karrierje, ezért szeretett volna végre megszabadulni Rachel szerepétől. Végül sikerült meggyőzni, hogy maradjon.

Courteney Cox házassága: A The One After Vegas című epizód főcímében minden színész neve mellé odaillesztették az Arquette szót, ezzel ünnepelve, hogy Courteney Cox és David Arquette 1999-ben összeházasodott. A színésznő felvette a férje nevét, amit 2013-ban, a válásuk után, elhagyott.

Csókok: A rajongók észrevették, hogy csak Monica és Phoebe nem csókolta meg egymást. Rajtuk kívül mindenki csókolózott mindenkivel leginkább fogadásból, a poén kedvéért vagy visszaemlékezésekben.

Ursula egy másik sorozatból érkezett: A Jóbarátok alkotói akkor fedezték fel Lisa Kudrow-t, amikor látták szerepelni a Megőrülök érted című sorozatban, ahol Ursulát, az undok felszolgálót alakította. Később Ursula, mint Phoebe ikertestvére jelent meg.

Eredetileg négy jó barát lett volna: Eredetileg nem hat, hanem csak négy főszereplőt terveztek, Phoebe és Chandler pedig csak mellékszereplők lettek volna.

Lisa Kudrow nem volt kibékülve a gitározással: Míg Phoebe elmaradhatatlan kelléke a gitár, addig az őt alakító Lisa Kudrow nem rajongott a hangszerét, ezért próbálta meggyőzni az alkotókat, hogy a karaktere inkább bongózzon.

Courteney Cox lepasszolta Rachel szerepét: A Jóbarátok főszereplői nem voltak nagy hollywoodi sztárok a sorozat kezdetekor. Közülük Courteney Cox volt az egyetlen, aki addigra már több sorozatban és filmben is feltűnt. A producerek talán pont ezért akarták nekiadni Rachel szerepét, de Cox nemet mondott, és inkább Monicát választotta, ugyanis tetszett neki az erős karakter.

Gunther a valóságban is bárpultos volt: A Jóbarátok állandó szereplőjét, Gunthert alakította James Michael Tyler, akit azért választottak ki a szerepre, mert a statiszták közül ő volt az egyetlen, aki rendelkezett felszolgálói tapasztalattal.

Ezért volt mindig hely a kanapén: A legfigyelmesebb rajongók kiszúrták, hogy a legtöbb jelenetben ott volt az asztalon a barna táblácska, rajta a „Reserved”, vagyis a „foglalt” felirattal.

Nem hagyományos írószobában születtek a viccek: Kauffman és Crane kíméletlenül visszadobta az általuk közepesnek ítélt poénokat, ezért az írók a nap 24 órájában dolgoztak.

A színészek fellázadtak Rachel és Joey összehozása ellen: Annak idején nemcsak a rajongók érezték úgy, hogy Rachel és Joey kapcsolata hiba, ugyanis a színészgárda is teljesen kiborult, amikor a két karakter egymásba szeretett a tizedik évadban. Matt LeBlanc elmondta, hogy azért érezték „helytelennek” a kapcsolatot, mert a sorozatban Rachel és Ross összetartozott.

Két statisztából is visszatérő szereplő lett: A Gunthert alakító James Michael Tyler mellett June Gable először Carol és Ross gyermekét segítette a világra, majd visszatért, mint Joey ügynöke.

Giovanni Ribisi se Phoebe öccse, Frank Jr. szerepében jelent meg legelőször, ugyanis ő volt azt a szórakozott srác, aki pénz helyett óvszert dobott a lány bőröndjébe.

A nagy fehér kutya Jennifer Anistoné: A színésznő a forgatás első napján kapta ajándékba az egyik barátjától a nagy fehér kutyát azért, hogy hozzon szerencsét. Bevált!

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló