Batman legrosszabb mozis ellenségei



Ezekre az adaptációkra nem szívesen emlékeznek a rajongók.A listában csak legfőbb szupergonoszok szerepelnek, illetve azok, akik valahogy fizikai konfliktusba keveredtek Batmannel, avagy Bruce Wayne-nel. Az összeállításnál az is sokat számított, hogy mennyire sikerült átültetni a filmekbe az ellenfelek képregényes esszenciáját.

Mindezek alapján íme, hogy kik voltak Batman legrosszabb mozis ellenfelei!

Zsasz - Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005): Az Arkhamból kiszabaduló rabok egyike volt Victor Zsazs, akit Batman egyik pillanatról a másikra leterített. A karakter megformálására jó választás volt Tim Booth, hiszen áradt belőle a fenyegető veszélyérzet, de olyan kevés időt szerepelt, hogy nem lehet sokra értékelni a szereplését.

Steppenwolf - Az Igazság Ligája (Justice League, 2017): Csupán egyszerű iparosmunkának lehet nevezni Steppenwolf alakját, akinek eredetsztoriját és jellemfejlődésél alaposan megvágták Az Igazság Ligájában. A karakter nem hagyott mély nyomot az emberekben.

Kétarc - Mindörökké Batman (Batman Forever, 1995): Tommy Lee Jones alakítására nem lehet panasz, viszont ez a Kétarc nem volt az igazi, hiszen csak egy jól öltözött pszichopata, aki vicces jelmezt viselt. Nagy csalódás okozott mindenkinek.

Bane - Batman és Robin (Batman & Robin, 1997): A Batman és a Detective Comics képregényekben Bane az egyik legokosabb, legravaszabb ellenfél Batman számára, de a Batman és Robin című filmben látott Bane rendkívül távol állt az eredetitől, hiszen csak egy nagy darab fickó, akinek ereje volt, de egy értelmes szava nem akadt.

Superman - Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016): A képregényekben működött, hogy Batman és Superman szembefordul egymással, mégis elég kockázatosnak tűnt felépíteni egy olyan filmes világot, ahol Superman az emberiség ellensége.

A végeredmény nem lett túl fényes. Habár a két szuperhős harcjelenetei elég szórakoztatóak voltak, végül pedig a „Martha” név kellett ahhoz, hogy Batman és Superman egy oldalra álljon, mégis ki lehetett volna hagyni Supermant Batman ellenfeleinek sorából.

Doomsday - Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016): Habár Doomsdaye megfelel a fenti kritériumoknak, mégsem tekinthető igazi Batman-gonosznak, még úgy sem, hogy összecsaptak. Esetében a képregényből egyedül annyit sikerült átemelni, hogy Doomsdaye megölte Supermant.

Méregcsók - Batman és Robin (Batman & Robin, 1997): Papíron jó ötletnek tűnt, hogy a szexi, erős, zseniális elméjű Méregcsók megtestesítője Uma Thurman legyen, de a kész filmben csak egy látványos, de butácska karakter köszönt vissza.

Mr. Fagy - Batman és Robin (Batman & Robin, 1997): A film megfelelő gondoskodással kezelte a Batman: A rajzfilmsorozatban megismert, tragikus sorsú, fiatalabb Victor Fries-t, aki csak a halálos beteg feleségét akarta meggyógyítani.

Mr. Fagy esetében nem a fizikai megjelenés és a jelmez okozott problémát, hanem az, hogy Arnold Schwarzeneggerből hiányoztak azok az apró nüanszok, amikre szükség lett volna ahhoz, hogy a karakter működjön.

Joker - Öngyilkos Osztag (Suicide Squad, 2016): Már az első képek alapján tudni lehetett, hogy az Öngyilkos Osztagban látott Joker valami más lesz, mint az elődjei. A Jared Leto által alakított Joker, aki alig kapott játékidőt, egyszerre idézte meg a régi korok gengsztereit és egy prédára vadászó tigris alakját. Ez az újragondolás egyszerűen nem működött.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló