Robert Downey Jr. örökre összenőtt Vasemberrel



Öt színész, aki teljesen egybeolvadt a karakterével.A filmiparban előfordul, hogy egy színész és az általa játszott karakter olyannyira összepasszol, hogy a rajongók még évek múlva is emlékszenek rá. Ilyen halhatatlan párosítások szerepelnek az alábbi listában.

Robert Downey Jr.: Vasember/Tony Stark (Vasember trilógia + egyéb Marvel-filmek): Ahogy sok más színésznek, úgy Robert Downey Jr.-nak is volt egy nehezebb időszaka, de a sztárnak sikerült legyőznie a démonjait, majd jött a Marvel, ami felkínálta neki élete lehetőségét, ugyanis ő kapta Tony Stark, vagyis Vasember szerepét 2008-ban. Ebbe az időben még senki sem hitte, hogy minden idők egyik legnépszerűbb szériája indul el, de Downey Jr. olyan fantasztikus alakítás nyújtott, hogy arra tovább lehetett építkezni.

A színész tökéletesen beleadta önmagát a gúnyos homorú, szuperokos, kissé önfejű Tony karakterébe. Downey Jr. a Vasember-trilógiát beleszámolva, összesen tízszer alakította a rajongók 3000-szeresen szeretett szuperhősét.

Johnny Depp: Jack Sparrow (A Karib-tenger kalózai-széria): Johnny Deppre jellemző, hogy minden filmjét úgy éli meg, mintha jelmezbálban lenne. Ennek megfelelően A Karib-tenger kalózaiban kalóznak öltözhetett, hiszen ő alakította a híres, iszákos, kissé önző, mégis szerethető, szórakoztató Jack Sparrow kapitányt, aki mindig valami hajmeresztő kalandba keveredett.

Az első film után, 2003-ban, Depp Oscar-jelölését kapott az alakításáért, majd még négy filmben kápráztathatta el a nézőket, akik kénytelenek lesznek beletörődni, hogy a filmszéria Depp nélkül fog folytatódni.

Hugh Jackman: Farkas (Logan/X-Men-filmek): 2000-től 2017-ig, összesen kilenc, az X-Men univerzumában játszódó filmben szerepelt Hugh Jackman, mint az izmos, dühös mutáns, Farkas/Logan.

A szerep előtt Jackman jellemzően drámákban játszott, tehát számára újdonság volt a szuperhősök világa, aminek kedvéért szépen kigyúrta magát az évek alatt, a 2013-ban bemutatott Farkasban pedig már úgy nézett ki, mintha a képregény lapjairól ugrott volna le, így pedig a neve örökre összeforrt az általa alakított mutánséval.

Harrison Ford: Han Solo/Indiana Jones (Star Wars- és Indiana Jones-széria): Harrison Ford egyike azon színészeknek, akiknek neve két zseniális karakterrel is egybeforrt. A színész 1977-ben mutatkozott be George Lucas Star Wars-szériájában, mint Han Solo, az aranyszívű csempész. Ezt követte 1981-ben a kalandor Indiana Jones, akinek karakterét immár négy részben kelthette életre Ford, aki már dolgozik az ötödik filmen.

Azt, hogy Ford nélkül nincs Indiana Jones és Han Solo jól bizonyítja az, hogy a stúdió eléggé elhasalt legutóbb, amikor Alden Ehrenreich alakította a fiatal Han Solót.

Bruce Willis: John McClane (Die Hard-széria): 1988-ban még senki se fogadott volna arra, hogy Bruce Willis akcióhőssé válik, de aztán megkapta a Die Hard - Drágán add az életed! főszerepét, ami kiemelte az addig megszokott hatalmas, izompacsirta szerepekből, hogy helyette egy keserű, szarkasztikus átlagembert alakítson egy izgalommal teli moziban, amit a világ egyik legjobb akciófilmjeként tartanak számon.

Willis immár ötször játszotta el John McClane karakterét, és már készül a hatodik rész, amiben állítólag megjelenik a legendás figura fiatalkori énje, amit alakítson bárki, az biztos, hogy nehéz dolga lesz, hiszen a Die Hard és Bruce Willis neve egy életre összeforrt.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló