Hajmeresztő reklámötletek, amiket videojátékokhoz találtak ki



Ingyen benzin, gyerek anyakönyveztetése utáni kötvény és sírkőn hirdetés is szerepel a legelborultabb kampányok között.A játékiparban is fontos a célcsoport megszólítása, a vásárlásra ösztönzés, éppen ezért olyan reklámot kell kitalálni, ami elég figyelemfelkeltő, ám előfordul, hogy a videojátékos cégek túlzásba esnek.

Íme néhány a leghajmeresztőbb reklámötletek közül, amely közt akad sikeres, sikertelen, de olyan is, amiből végül nem lett semmi!

Turok: Evolution: Nevezd el a gyermekedet Turoknak!: 2002-ben, a Turok: Evolution megjelenése kapcsán, az Acclaim komolyan gondolta, hogy fizetnek azoknak, akik a Turok nevet adják a gyermeküknek.

Az ajánlat egészen pontosan úgy szólt, hogy minden amerikai család 10.000 dollár értékű kötvényt kaphat, ha a szeptember elsején született gyermekét Turok néven anyakönyvezteti. Az nem derült ki, hogy valaki élt-e a lehetőséggel.

Mercenaries 2: Ingyen benzint a népnek!: A 2008-ban megjelent Mercenaries 2: World in Flames című videojáték arról szólt, hogy ki kell iktatni Venezuela elnökét, aki kisajátította az ország olajkészletét.

Ehhez a játékhoz az Electronic Arts azt a reklámkampányát találta ki, hogy 20.000 font értékben, ingyen benzint fognak osztogatnak Észak-London egyik benzinkútján. Az ötlet olyan hatalmas sikert aratott, hogy amiatt megbénultak a környező utcák, ezért a cég kénytelen volt 5 óra eltelte után beszüntetni reklámkampányt.

Shadow Man: 2escond Coming: Sírkőből reklámtábla: A videojáték történetében előfordult már néhány morbid reklámkampány, de a játékipar legelborultabb ötletei a 2004-ben csődbe ment Acclaim Entertainment nevéhez fűződinek. A 2002-ben megjelent Shadow Man: 2escond Coming esetében például azzal rukkoltak elő, hogy milyen remek reklám lenne nemrég elhunyt emberek sírkövén hirdetni a zombiszerű főhősös játékot.

A cég úgy képzelte el a megvalósítást, hogy fizetnek az elhunyt hozzátartozóinak, és kifejezetten szegényebb családokat kerestek volna meg. Az ízléstelen reklámötletet rengeteg kritika érte, és senki sem jelentkezett arra.

Virtua Tennis 2: Élő reklámtáblák: Az Acclaim egyik munkatársa találta ki, hogy a wimbledoni tenisztornán kellene reklámozni a teniszezős videojátékukat. Ez önmagában teljesen hétköznapi ötlet, de a megvalósítás már távolról sem volt az.

Az Acclaim ugyanis nem plakátokat helyezett ki, hanem fogott 20 galambot, akikre festékszóróval ráfestették a Virtua Tennis 2 logóját, majd megtanították nekik, hogy a tenisztornán mutassák meg magukat a nézőknek. A cég előre leszögezte, hogy a festék nem ártott a galamboknak, akik szerencsére nem mérkőzés közben röpködtek.

Burnout 2: Hajtsatok nyugodtan, kifizetjük a büntetést!: Az Acclaim úgy gondolta, hogy attól, hogy valaki a virtuális világban kiélheti az autóval száguldási hajlamait, még a valóságban is szívesen repeszt, ezért a cég azt találta ki a Burnout 2: Point of Impact reklámjaként, hogy kifizetik azoknak a brit sofőröknek a bírságát, akik a játék megjelenésének napján büntetőcédulát mutatnak be nekik.

Természetesen a hatóság egyáltalán nem örült a cég ötletének, hiszen úgy ítélték meg, hogy ezzel a törvény megszegésére buzdítják az embereket. Az akció végül nem valósult meg.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló