Idén lesz 30 éves a Super Mario Bros 3



Klasszikus videójátékok, amelyek 2020-ban fontos évfordulóhoz érkeznek.Ahogy a filmek, könyvek vagy éppen a zenék esetében, úgy a videójátékok esetében is megdöbbentő lehet, hogy egy régi nagy kedvenc program milyen rég jelent meg. 2020-ban több klasszikus, még ma is népszerű, videójáték is fontos évfordulóhoz érkezik.

Super Mario Bros 3 (NES) – 30 éves: 2020. február 12-én lesz 30 éves a Super Mario Bros 3., ami a NES platform legjobb darabjának számít. A Nintendo japán mérnökei mindent megtettek azért, hogy kihozzák az utolsó erőtartalékot is az általuk olyan jól ismert gépből, aminek eredménye egy annyira kiváló játék lett, amit a mai napig érdemes végigjátszania annak, aki bírja idegekkel, ugyanis a Super Mario Bros 3 a közepe felé igencsak nehézzé és komoly kihívássá válik.

Mega Man 3 (NES) – 30 éves: 2020. szeptember 28-án lesz 30 éves a Mega Man 3. Habár a Capcom ma már rengeteg sikercímet tudhat magáénak, mégis a kis kék robot sok-sok évig meghatározó volt a cég imázsában.

Bár a Mega Man harmadik része nem lett akkora siker, mint a második, mégis emlékezetes maradt, hiszen egy fantasztikus, komoly kihívást jelentő játék, tele őrültebbnél is őrültebb ellenfelekkel.

Grand Theft Auto: San Andreas (PS2) – 15 éves: 2020. június 21-én lesz 15 éves a Grand Theft Auto: San Andreas. Habár a Grand Theft Auto III és a Vice City is óriási siker volt, mégis a Rockstar nem ezekkel, hanem a San Andreas-szal hozta össze a PlayStation 2 egyik legjobb játékát.

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360) – 10 éves: 2020. május 18-án lesz 10 éves a Red Dead Redemption, ami egy kifejezetten bátor ötlet volt a Rockstar részéről, hiszen az első rész nem aratott túl nagy sikert, de annyi rajongója azért akadt, hogy a kiadó elkészítse a folytatást.

Végül ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a sok éven át fejlesztett Red Dead Redemption 2010 egyik legjobb játéka lett.

Warcraft II: Tides of Darkness (PC) – 25 éves: 2020. december 9-én lesz 25 éves a Warcraft II: Tides of Darkness. A játék gyártója, a Blizzard, akkoriban még nem számított akkora óriáscégnek, mint napjainkban, éppen ezért sok múlott azon, hogy hogyan tudják folytatni az első igazi kasszasikerüket.

Warcraft II: Tides of Darkness nem vallott kudarcot, hiszen amellett, hogy az orkok és az emberek harca végre VGA felbontást kapott, még a csodás színek, a mesésebb, rajzfilmeket idéző nyitó animáció, a hihetetlen szinkron, az igazi fantasy hangulat és a vízi ütközetek bevezetésével komplexebbé váló játék egyaránt is lenyűgözte a rajongókat.

The Witcher 3: Wild Hunt (PS4, Xbox One, PC) – 5 éves: 2020. május 19-én lesz 5 éves a The Witcher 3: Wild Hunt, ami esetében sokan nem hittek abban, hogy az első két részt prezentáló, aprócska lengyel csapat képes lesz ilyen mértékű szintlépésre. A kételkedők hangja azonban elnémult, amikor kitárult előttük Andrzej Sapkowski világa, amit a játékosok kedvük szerint barangolhatnak be.

Fallout New Vegas (PC, Xbox 360, PS3) – 10 éves: 2020. október 19-én lesz 10 éves a Fallout New Vegas, ami esetében a mai napig vita van arról a rajongók körében, hogy ez volt-e a „Bethesda-éra” legjobb Falloutja, vagy sem. Az viszont biztos, hogy a Fallout New Vegas egy elképesztő kalanddal gazdagította a videójátékosakat.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló