Ezeket a dolgokat kellene megtenned az ünnepekkor!



Hat dolog, amivel boldoggá teheted a karácsonyt.Jövő héten itt a karácsony. Ez a tény nem mindenkit önt el örömmel és boldogsággal, ugyanis sokan inkább pánikba esnek, hogy még mi mindent kell beszerezniük, nincs fa, lemaradt a nagyi ajándéka, nem vett meg minden hozzávalót az ünnepi menühöz, ráadásul mindenhol tömeg és sor van.

A rohanás és kapkodás csak árt az ünnepi hangulatnak, hiszen mindenki ideges, feszült, így könnyebb összevitatkozni másokkal, karácsonyra pedig mindenki teljesen kimerül. Ha te a negatív érzelmek helyett inkább a pozitívakat erősítenéd, akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat, amik segíthetnek, hogy igazán boldog és békés karácsonyod lehessen!

Adj hálát: A karácsonyi időszak kiváló alkalom a hálaadásra, és valahol szükséges is. Ilyenkor a világban több a szeretet, a pozitív energia, de ne feledd, hogy a hálaadás csak akkor ér valamit, ha őszintén és tiszta szívből tudsz hálát adni mindenért, amit az évben és úgy egész életedben kaptál.

Adakozz ahhoz, hogy kaphass: Az élet egyik fontos törvénye, hogy adni kell ahhoz, hogy kapj. Természetesen nem kell túlzásba esned, és adósságba verned magad, de arról sem szabad elfeledkezned, hogy nem a pénz az egyetlen dolog, amivel segíteni lehet másokon!

Tedd boldoggá magadat is: A karácsony a szeretetről és a családról szól, ami önmagában örömöt adhat. Ebben az időszakban sokan szívesebben kedveznek a szeretteiknek, mint maguknak, éppen ezért ne felejtsd el, hogy te ugyanolyan fontos vagy, mint a szeretteid!

Nem kell nagy dolgokkal, de valamivel lepd meg saját magadat, mert a Szeretet Ünnepén az önszeretet is fontos! Légy kedves a testeddel, a lelkeddel, törekedj arra, hogy valóban boldog légy az ünnepekkor!

Légy egy kicsit egyedül: Az ünnepekkor azt veheted észre, hogy folyton a családoddal vagy a barátaiddal vagy. Igaz, lehet, hogy nálad ritka a zsongás, ezért most örülsz, hogy körbevesznek a szeretteid.

Legyen bárhogy, az biztos, hogy neked is jót fog tenni, ha egy rövidke időt egyedül leszel az ünnepekkor. Az önmagaddal töltött perceket, órákat töltheted például azzal, hogy fogsz egy bögre forró italt, leülsz a tűz mellé, kimész a friss levegőre, és hagyod, hogy az érzések és gondolatok szabadon áramoljanak, mert gyakran ilyenkor születnek az értékes gondolatok.

Mondd ki, amit érzel: Bátran beszélj az érzéseidről az ünnepekkor! Akkor is, ha hihetetlenül boldognak, szeretettel telinek érzed magad, de akkor is, ha szomorú, mérges, esetleg elkeseredett vagy! Ne hidd, hogy nem karácsonykor kellene erről beszélned, ugyanis éppen az gyógyíthat meg, ha nem fojtod el az érzéseidet!

Mindegy, hogy jó vagy rossz érzésekkel van tele a szíved, mindenképpen jó, ha kiöntött, ráadásul lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy valakivel helyrejöjjön a kapcsolatod.

Mondj köszönetet: Az ünnepekkor erősítsd meg a kapcsolataidat azzal, hogy köszönetet mondasz, hogy elárulod, hogy miért vagy hálás nekik, de ne csak összességébe nézd az évet, hanem annak napjait is! A lényeg itt az, hogy elhangozzon a köszönöm szó.


(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló