Carrie Fisher halála nem befolyásolta a Skywalker korát



Öt dolog, amit talán nem tudtál a Star Wars kilencedik részéről, amit holnap mutatnak be a mozik.Carrie Fisher halála nem befolyásolt semmit: J.J. Abrams elmondta, hogy Carrie Fisher halála tulajdonképpen nem volt hatással a cselekményre. Az már rég kiderült, hogy nem a Zsivány Egyes Tarkin kormányzója esetében használt CGI megoldással hozták vissza Leiát a kilencedik részbe, hanem Az ébredő Erőből kimaradt jeleneteket használták fel erre a célra.

Abrams reméli, hogy a megoldás működni fog, és észrevehetetlen lesz, hogy ezeket a jeleneteket eredetileg nem ehhez a részhez forgatták. A rendező szerint szinte hihetetlen, hogy így ugyanazt a történetet tudják elmesélni Leiával, amit akkor meséltek volna, ha a színésznő még élne.

Az eredeti rendező által elképzelt irány nem tetszett a stúdiónak: Először a Jurassic World direktora, Colin Trevorrow kapta a kilencedik rész rendezői székét, de ő otthagyta a projektet. Trevorrow távozásáról sokáig egy szót sem ejtettek, de a közelmúltban Kathleen Kennedy elmondta, hogy Trevorrow olyan irányba akarta vinni a történetet, ami nem nyerte el a tetszésüket.

Igaz, hogy nem határoztak el mindent előre az új trilógiával kapcsolatban, de azért volt néhány elképzelés, amihez a stúdió ragaszkodott, attól pedig elütöttek Trevorrow tervei. A Lucasfilm elnöke azt is elmondta, hogy a döntéseket a rendezőkre bízza, de ő határozza meg azokat a lehetőségeket, amelyekből a filmesek választhatnak.

A jelek szerint Trevorrow nem kért a felkínált alternatívákból, úgyhogy távozott. A megüresedett rendezői széket a hetedik rész direktorra örökölte meg.

Egy ismerősnek hitt planéta valójában új helyszín: A kilencedik epizód egyik fontos helyszíne a második Halálcsillag roncsa lesz, amiről a nézők azt gondolhatják, hogy az Endorra zuhant, de valójában egy másik égitestről lesz szó, a Kef Bir nevű, óceánokkal borított holdról.

A helyszínről csak annyit lehet tudni, hogy a bolygópusztító fegyver darabjait kereső hősöknek oda kell utazniuk, valamint ez a planéta a Naomi Ackie által játszott új szereplő, a Jannah nevű harcosnő otthona.

Landót már korábban vissza akarták hozni: Az eredeti trilógia főszereplői, Luke, Leia és Han mellett a kilencedik részben visszatér a klasszikus filmek egy másik hőse, Lando Calrissian, akit sok rajongó hiányolhatott.

Ezzel kapcsolatban J.J. Abrams elmondta, hogy ő úgy tervezte, hogy már az új trilógia elején visszahozza a Billy Dee Williams által életre keltett karaktert, de ő végül kimaradt Az ébredő Erőből. Ezt a rendező nagyon bánja, de annak örül, hogy a legendás hős a nyolcadik részben sem tért vissza, mert így mégis ő lehet az, aki visszahozza.

Az egyik új karaktert egy anime ihlette: Kylo Ren mellett lesz egy másik szereplő is, aki maszkot visel a kilencedik epizódban, ugyanis az egyik új szereplő, a Keri Russell által életre keltett Zorii Bliss is álarcot visel.

Habár a Star Wars-univerzumban nem számít újdonságnak, hogy egy karakter arcát nem mutatják meg, mégis Zorii alakját nem a franchise korábbi figurái, hanem egy anime szereplője ihlette. Ezzel kapcsolatban Russell elmondta, hogy J.J. Abrams fiatalkorában a Speed Racerben volt egy női karakter, aki motorozott és sisakot viselt, így soha nem lehetett látni az arcát, a rendezőt pedig mindig is érdekelte, hogy hogyan nézhet ki.

A színésznő viccesen azt is elárulta, hogy kicsit sem zavarta, hogy nem mutatják az arcát:

„Ez az álommunka számomra. Én mindenkit láttok, engem nem lát senki. Ez csodálatos.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló