Kudarcot vallhat a Godzilla vs. Kong



Öt film, ami elbukhat 2020-ban.Idén rengeteg új film érkezik, amelyek között akad, amelyről előre sejteni lehet, hogy siker vagy kudarc lesz-e. Az alábbi listában olyan várható alkotások szerepelnek, amelyek könnyen megbukhatnak.

Godzilla vs. Kong: 2020 egyik nagy szenzációjának kellene lennie annak, hogy a filmtörténelem két legendás szörnye egymásnak feszül, de a nézők érdeklődését egyelőre nem keltette fel a Godzilla vs. Kong. Ennek oka lehet az, hogy még a premier áthelyezésével is csak másfél év fog eltelni a legutóbbi ilyen mozi, A szörnyek királya óta, vagyis a nézők még emlékeznek annak hatalmas hibáira.

Sikerre azért sem számítanak, mert 2020-ban csoda, hogy a Warner szörnyuniverzuma még létezik, hiszen a 2014-es Godzilla óta lejtőre került, ezen pedig aligha fog segíteni az, hogy egymásnak ugrasztják a két legfontosabb karakterüket.

Artemis Fowl: Az eredeti terv szerint 2019 augusztusában mutatták volna be a Disney filmjét, de eltolták 2020 májusára, ami azt jelenti, hogy a mozis szempontból üresjárat augusztus helyett a nagyon is sűrű májusban kellene bizonyítani, ráadásul olyan ellenfelekkel szemben, mint a Scooby Doo vagy a Spongya Bob.

Az Artemis Fowl bukására azért is számítanak, mert a Disney élőszereplős „eredeti” ötletei a stúdió kudarc termékeinek számítanak, és nem valószínű, hogy ezen ez az alkotás fog változtatni.

Free Guy: A közelmúltban megjelent előzetes szórakoztató volt, ráadásul biztos, hogy Ryan Reynolds végig fogja bohóckodni a következő hónapokat, hogy ezzel megágyazzon a filmnek, ám valószínűleg ez kevés lesz ahhoz, hogy mozgóképes Fornite/GTA-ötvözet 2020 egyik sikere legyen.

A Free Guy bukását egyfelől az okozhatja, hogy az eredeti ötleteknél már csak az eredeti ötleten alapuló látványfilmeknek van nehezebb dolga a mozi mai világában. Másfelől a játékadaptációk sorozatos kudarca jól jelzi, hogy tévút a gamerek moziba járási hajlandóságra alapozni, az átlagnézőnek pedig fogalma sincs, hogy mit akarnak neki eladni ezzel a filmmel, vagyis a Free Guy sikerére akkor sem lenne sok esély, ha rátettek volna egy videojáték-logót.

Top Gun: Maverick: 34 évvel az első film után érkezik a Maverick, aminek kedvéért Tom Cruise vadászpilóta leckéket vett, a rendező pedig Joseph Kosinski, tehát a látványra biztos, hogy nem lesz panasz. Mindez azonban kevés ahhoz, hogy a Top Gun folytatása sikerként vonuljon be a filmtörténelembe.

Mai árfolyam szerint a Top Gun 428 millió dollárt termelt Egyesült Államokban, ám hiába volt kulturális mérföldkő, az csak 1986-ban ért valamit, tehát egyáltalán nem lehet azt feltételezni, hogy pusztán azért, mert egy film évtizedekkel ezelőtt siker volt, akkor most is milliók érdeklődését fogja felkelteni.

Ezt igazolja a Szárnyas fejvadász 2049 vagy az Álom doktor kudarca is. Tom Cruise neve és bátorsága pedig, bár 2020-ban is ígéretes, mégis a sztárkultusz már eléggé kihalt ahhoz, hogy ettől várjanak dollármilliókat.

Bloodshot: A Valiant Comics híres hősét Vin Diesel kelti életre, akinek a franchise-aira mostanában rossz idők járnak, és ezen nem a Bloodshot fog változtatni. Ugyanakkor nem az akciósztár személye lesz az, ami miatt bukást jósolnak a képregényfilmnek.

Az igazi ok az, hogy Hollywood még 2020-ban is azt hiszi, hogy a képregény-adaptációk egyet jelentenek a biztos sikerrel, ám a Bloodshotban mindenki a B-kategóriás akciófilmet látja, ezzel pedig a stúdió is tisztában lehet, ugyanis a premier márciusban lesz, abban a hónapban, ami filmes szempontból temetőnek számít.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló