A Jumanjira való hasonlóság miatt lehet sikeres a Dzsungeltúra



Ezek a filmek lehetnek 2020 nyertesei.Dzsungeltúra: A Disney eredeti ötletei többször vallanak kudarcot, mint érnek el sikert. A Dzsungeltúra azonban olyan szempontból nem eredeti ötlet, hogy egy bevált vidámparki látványosságon alapszik, ám nem csupán ezért lehet siker, hanem azért is, mert tulajdonképpen egy Jumanji: Vár a dzsungel hasonmás.

A két Jumanji azért lehetett nagy siker, mert a közönség ki volt éhezve a klasszikus kalandfilmekre, Dwayne Johnson neve pedig sokak számára azt jelenti, hogy kapnak egy nem túl okos, de szerethető filmet, amin az egész család jól szórakozhat.

Tenet: A filmszakma egyik legismertebb alakja Christopher Nolan, de ez nem jelenti azt, hogy az összes filmje kasszasiker. Ezt igazolja az is, hogy a legutóbbi rendezése, a Dunkirk alighogy meghaladta az 500 millió dollárt globálisan.

Látszólag az Eredet-utódnak kinéző, DiCaprio-hoz hasonló sztárokat nélkülöző, 205 millió dollárból készült Tenet dolga nem lesz könnyű, főleg úgy, hogy a negatív kritikák valószínűleg sokakat elijesztett, mégis tény, hogy 20 év alatt egyetlen Nolan-mű sem bukott meg.

Amellett, hogy biztosra vehető a pozitív fogadtatás, még arra is lehet számítani, hogy a Warner mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legtöbb embert rábírjon a Tenet megtekintésére, hiszen kevés a sikervárományos filmje.

Fekete Özvegy: 2019-ben tulajdonképpen lezárult a Bosszúállók története, de még idén megnézhetjük az egyik másodvonalbeli karakter, Fekete Özvegy előzményfilmjét, amit jórészt Magyarországon forgattak.

Bár esélyes, hogy a Fekete Özvegy egyike lesz a Marvel gyengébb alkotásainak, mégis a stúdió esetében a gyenge teljesítmény teljesen más szintet jelent. A stúdió képes még egy mellékszereplőből is százmilliókat kihúzni, a Pókember: Idegenben pedig bebizonyította, hogy a közönség számára a Végjáték nem jelentett befejezést, sőt, a nézőket lehet, hogy nagyon is érdekli még egy kis Bosszúállók-nosztalgia a Moziverzum új korszaka előtt.

Halálos iramban 9.: Habár a Halálos iramban-széria évek és részek óta egyre kevesebbeket érdekel, mégis valószínű, hogy az igazi rajongók nem fognak végérvényesen ráunni. Habár tavaly a Hobbs & Shaw „csupán” 758 millió dollárt termelt, és azt a 200 millió dollárt sem hozta vissza az Egyesült Államokban, amiből készült, mégis ez bőven jó eredmény, ráadásul spinoffról van szó.

2020-ban viszont az anyasorozat folytatódik, amitől sokkal többet lehet várni, de elsősorban nem az amerikai piacon, ugyanis a Halálos iramban évek óta a Kínában erős.

Halloween Kills: A Halloween nagy pozitívuma az volt, hogy felhagyva az egyre olcsóbb folytatásokkal, méltó emléket állított a negyven évvel ezelőtti eredeti filmnek. A siker arra motiválta az alkotókat, hogy még kétszer visszahozzák Michael Myerst, ami nemcsak kreatív szempontból kihívás, hanem azért is, mert nem biztos, hogy a rajongókat ugyanúgy érdekelni fogja a folytatás, mint a 2018-as Halloween.

A Halloween Kills mégis sikeres lehet, aminek oka az, hogy a Blumhouse még mindig rendkívül olcsón készíti ezeket a filmeket. Az első rész 10 millió dolláros költségvetésből készült és 160 millió dollárt kaszált az Egyesült Államokban. Habár lehet, hogy a színészek most több pénzt kérnek a szereplésükért, és talán kevesebb néző lesz kíváncsi a filmre, mégis ilyen elképesztő megtérülés mellett ezek egyike sem fontos.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló